Helvacı da Doğa Saygı Etkinliği

Aliağa ilçesindeki Helvacı mahallesindeki  okullar ile  Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneğin işbirliğiyle  öğrencilere    geri dönüşümün faydalarını göstermek amaçlı gerçekleştirilecek proje için atı

Helvacı da Doğa Saygı Etkinliği
Editör: Aliağa Medya
24 Şubat 2019 - 00:43


Aliağa ilçesindeki Helvacı mahallesindeki  okullar ile  Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneğin işbirliğiyle  öğrencilere    geri dönüşümün faydalarını göstermek amaçlı gerçekleştirilecek proje için atık yağ posalı yağ acı yağların sabun yapılacağı bir etkinlik düzenlenecek.

Helvacı mahallesinde yapılacak olan etkinlik kapsamında   Vatandaşlardan  kullanılmış oldukları   Zeytin yağlarını  toplanarak, Helvacı ilkokul  müdürü Mustafa Öcal ve ortaöğretim müdürü Hasan Gönç ile Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneği işbirliği ile yapılan geri dönüşüm projesi sayesinde öğrenciler hem geri dönüşümün kıymetini hemde doğal sabun yapımını görmüş olacaklar. Unutulmaya yüz tutmuş bir imalatı da öğrenciler yaşayarak tecrübe edecekler. Üretilen sabunlar okul öğrencilerine dağıtılarak geri dönüşümün farkındalığı yaşatılacak.

İHE/Aliağa