Gönül mesaisi

Aliağa ilçesindeki Helvacı Mahallesi´nin gençleri, ihtiyaç sahibi veya kimsesi bulunmayan ve bu nedenle kullanılamaz hale gelen vatandaşların evlerini yenilemeye devam ediyor

Gönül mesaisi
Editör: Aliağa Medya
23 Şubat 2019 - 23:50


Aliağa ilçesindeki Helvacı Mahallesi´nin gençleri, ihtiyaç sahibi veya kimsesi bulunmayan ve bu nedenle kullanılamaz hale gelen vatandaşların evlerini yenilemeye devam ediyor.



Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çevredeki ihtiyaç sahiplerinin hayat kalitelerini arttırmak amacıyla "Bizim Evimiz" projesini başlatmıştı.Bu kapsamda derneğin gençleri, Helvacı ve çevre mahallerde ihtiyaç sahibi veya kimsesi bulunmayan ve bu nedenle kullanılamaz hale gelen vatandaşların evlerini düzenlemeye başlayan dernek üyeleri  mesai saatleri dışında  bile  çalışmalarını devam ediyor.



“Moral ve motivasyonları ile bu işe devam ediyoruz”

"Bizim Evimiz" projesinin tamamıyla gönüllülük esasına dayalı bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Dernek Başkanı Serkan Sever,” Derneğimizi kuralı bir buçuk yıl oldu. Bu dernekte bizim evimiz projesiyle ihtiyaç sahiplerine maddi manevi destek olmaya çalışıyoruz. Bizim bu projemiz tamamen gönüllülük esasına dayalı tamamen gönüllülerden oluşan, bay ve bayan olarak dernek üyelerimizden mevcut. Biz hem aynı ve hem nakli yardımdan ziyade psikolojik desteğe ihtiyacı olan yalnız kişilerin de ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Genelde dernek üyelerimizle yapıyoruz bu işleri, bu işleri yaparken yerel yönetimden aldığımız desteklerle, belediye başkanımız olsun, kaymakamımız olsun, bunların moral ve motivasyonları ile bu işe devam ediyoruz. Güzel işler yaptık , güzel taktirler topladık. Bu işlere devam edeceğimize eminim. Bu işlerin Helvacı’da bir ışık yakması dileğiyle, çevre STK’ların sadece bir tabela derneği olarak değil, aktif bir dernek olarak görev yapmalarını istiyoruz. Bunlara örnek olmak istiyoruz. Şimdi ilk etapta biz muhtaçlık seviyelerini belirliyoruz. Muhtarlarımızla ve yerel yönetim temsilcilerimizle ayni yada maddi yardımlardan ziyade moral ve motivasyon olsun diye evlerine bir hareketlilik getiriyoruz. Temizliği, boyası, badanası, kullanılmayan eşyaların tamiratı, eksikliklerinin giderilmesi, gıda yardımı çevreden aldığımız gıda yardımlarını ulaştırıyoruz. Bir buçuk yıl olduk kurulalı, bir buçuk yılda güzel yardımlar yaptık”. dedi

“Bir nebze set çekebildiysek”

Bizim ev  projesinde herkesin desteklerini beklediklerini ifade eden  Serkan Sever “Kültürel yozlaşmadan sebep böylesine vurdumduymaz oluşun önüne bir nebze set çekebildiysek ;farkındalık yaratarak fitili ateşleyebildiysek bizden mutlusu yok.Yardım ve desteğin temel gaye edinildiği,sadece insan olmanın yeterli sebep sayıldığı projemiz gönül bağlarının kurulmasına bir köprü olarak desteklerinizi bekliyor. Karşılık beklemeden menfaatin sadece insana has olduğu bu uğraşta desteklerini esirgemeyen tüm gönüldaşlara saygı ve sevgilerimle. Bizler gönül mesaisine devam edeceğiz.kimse yalnız değil. Biz varız. Şeklinde konuştu.



45 yaşındaki Dernek üyesi Kazım Nuri Yıldız ise Helvacı mahalesinde İMECE usulü olarak ihtiyaç sahiplerine bazı yardımlarda bulunduklarını belirten Yıldız” Ben Helvacı Köyü Gençlik ve Dayanışma Derneği yönetim kurulundan biriyim. Helvacı Köyünde İMECE usulü olarak ihtiyaç sahiplerine bazı yardımlarda bulunuyoruz. Evlerini düzeltiyoruz. Ama bundan öncesi ihtiyaç sahiplerinin neye ihtiyacı olduysa, bunları halktan çevremizdeki duyarlı kişilerden eşya olur, televizyon olur, ne bileyim yiyecek giyecek bu ihtiyaçları karşılayıp dernek olarak bunların alımı eve ulaştırılması, bu amaçları güdüyoruz. Bu şekilde bir yuva kurmaya çalışıyoruz. Dernek olarak diğer kişilerden de talep bekliyoruz. Yardımlarını bekliyoruz.”diye  konuştu.

İHErgün/Aliağa

#Aliağa #Helvacı