Hamza Dağ; Şakran'ın kanalizasyonunu bitirmek sözümüz olsun

Cumhur İttifakının İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ, CHP’li başkanlar Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’in çözemediği kanalizasyon sorununu çözme sözü verdi. Dağ, “Şakran’ın kanalizasyonunu bitirmek sözümüz olsun” dedi.

Hamza Dağ; Şakran'ın kanalizasyonunu bitirmek sözümüz olsun
Editör: Aliağa Medya
19 Şubat 2024 - 16:47

Cumhur ittifakı İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Şakran halkı ile buluştu. Sorunları dinleyen ve çözüm önerilerini Şakran sakinleriyle paylaşan Hamza Dağ, “Kentlerimizin, beldelerimizin sorunlarına kulak tıkayan, görmezden gelen Büyükşehir, 1 Nisan’dan sonra olmayacak. Şakran’ımızın da, Aliağamızın da Büyükşehirin görev ve sorumluluk alanına giren yatırım ve projeleri hızla gerçekleştireceğiz” dedi. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 10 yıldır Şakran’ın kanalizasyon sorununun çözümü için Büyükşehirden yatırım talep ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Başkan Acar, “Büyükşehire, artık 21. yüzyıldayız, Şakran’ımızın kanalizasyonunu lütfen yapın dedik. Foseptik fiyatları çok arttı. Biz Aliağa Belediyesi olarak vidanjör kiralayıp düşük fiyata vidanjör hizmeti vermeye çalıştık. Büyükşehir bundan 2 yıl kadar önce bir arıtma tesisi ihalesi yaptı.  2 yıldır bu arıtma tesisiyle ilgili sadece 15 metrekare beton atmışlar.  2 yıldır bunu bu şekilde bekliyor. İnşallah, Sayın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız inşallah Aliağa Belediyesiyle birlikte, hep birlikte Şakran’ımızın özlenen o altyapısını, kanalizasyonunu kazandıracağız.” dedi.

Cumhur ittifakı İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı konuşmada; “Kanalizasyon konusu her gittiğim yerde açıkçası önüme çıkıyor. Geçen hafta Mordoğan'daydım Mordoğan'da da aynı şikâyetle karşı karşıya kaldım. Kanalizasyon yapması gereken yer neresi? İZSU. Yani İzmir Büyükşehir belediye Başkanlığı. 1 Nisan'dan itibaren sizlerin teveccühü ve desteğiyle bu kardeşiniz bu şehrin, şehri emini olursam burada kanalizasyonu bitirmek sözümüz olsun, hayırlı uğurlu olsun inşallah."ifadelerini kullandı 
Haber:İsmail Hakkı Ergün