Hamza Dağ'dan Soyer'e Su Ücretlerinde %50 İndirim Çağrısı

 Hamza Dağ'dan Soyer'e Su Ücretlerinde %50 İndirim Çağrısı
Editör: Aliağa Medya
18 Şubat 2024 - 00:06

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in toplu ulaşımda 120 dakika uygulamasını mart ayında uygulamaya koyacağını duyurması üzerine Soyer'e su ücretlerinde %50 indirim yapma çağrısında bulundu.
Dağ, Bornova'da vatandaşlarla bir araya geldiği programda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Salı günü vaatlerimizi açıkladık. Ama öncesinde ben toplu ulaşımda 90 dakika uygulamasını tekrar uygulamaya koyacağımızı, öğrenciler için de 120 dakikayı uygulamaya koyacağımızı söylemiştim. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, 'Bugün 120 dakikayı uygulamaya koyacağını' söyledi. Biz mutlu olduk. Bir vaadimiz 1 Nisan gelmeden gerçekleşmiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun.
Şimdi çağrıda bulunuyorum; o zaman 1 Nisan'ı beklemeye gerek yok. Gelin bugünden itibaren su ücret tarifelerinde de yüzde 50 indirime gidin. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi büyükşehir belediye başkanına talimatı versin, bu konuda da hamleyi yapsın. Biz de artık bu konuda kampanya dönemi boyunca herhangi bir talepte ve istekte, vaatte bulunmamış olalım. Vaatlerimizi daha 1 Nisan gelmeden gerçekleşmiş olmanın da büyük bir mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim."
Dağ, ayrıca şunları da kaydetti:
"Biz bütün ekibimize bu şehrin şehr-i emiri olacağız. Bundan şüpheniz olmasın. 12 yıllık milletvekilliğim buna delildir. En büyük kefaletim 12 yıllık milletvekilliğim süresince bu şehrin her sokağında attığım adımlar, yaptığım çalışmalardır."
"4,5 milyon hemşerimizle birlik, beraberlik içinde olursak işte o zaman o lansmandaki projenin tamamını gerçekleştirme durumumuz olacaktır."
"50 bin tane sosyal konutu hayata geçireceğiz ve burada da çok net bir şekilde söylüyorum; 5 yıl İzmir'de ikamet etme şartı arayacağız. Çünkü biz İzmir'in içindeki kardeşlerimizi ev sahibi yapmak durumundayız."
İzmir'de Su Ücretleri Yarıya İnecek mi?
Hamza Dağ'ın bu çağrısına Tunç Soyer'in nasıl yanıt vereceği merak konusu. İzmirliler, su ücretlerinde indirim yapılıp yapılmayacağını bekliyor.