Gıda İşletmecilerini Bilgilendirecekler

Gıda İşletmecilerini Bilgilendirecekler

 Gıda İşletmecilerini Bilgilendirecekler
Editör: Aliağa Medya
12 Haziran 2020 - 18:17
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliği yaparak gıda işletmelerini bilgilendirecekler. İşbirliği kapsamında,  normalleşme sürecinde gıda işletmelerinde alınması gereken önlemlerin yer aldığı bilgilendirme afişleri ilgili işletmelere dağıtılacak. Normalleşme sürecinde işletmecilerin alması gereken önlemlerin yer aldığı ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişler İESOB tarafından bastırılacak. İESOB odaları aracılığıyla teşkilatına bilgilendirmelerde de bulunacak.  Afişler, halk sağlığının korunması için büyük sorumluluk taşıyan ekmek-unlu mamul işletmeleri, üretim yerleri, toplu tüketim yerleri ve satış yerlerine yönelik faaliyet yürüten işletmelere dağıtılacak.
Esnafın fedakârlığı
Korona sürecinde esnaf sanatkârların fedakârlıklar gösterdiğini hatırlatan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen; “Yaşadığımız Covid-19 sürecinde gerek zarar etme riskini göze alarak işyerlerini kapatan gerekse virüs ortamında vatandaşa hizmet vermek için çalışan esnaflarımız şüphesiz ki büyük bir fedakârlık gösterdiler. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu dönemde alınan önlemleri daha da genişleterek başta hijyen olmak üzere maske, bone, eldiven kullanımı işletmelerimizde titizlikle uygulanmıştır. Bizlerde sahada ilimizde bulunan 4985 üretim yeri, 20563 toplu tüketim yeri ve 20549 satış yerini yıl içerisinde düzenli olarak denetliyoruz. Denetleme görevini başarıyla sürdüren 340 kontrol görevlimiz 30 ilçemizde işletmelerin uyması gereken tüm kuralları denetliyor ve gerekli işlemleri uyguluyor. Covid-19 sürecinde de bu denetimlerimiz faaliyete devam eden tüm işletmelerimizde sürdürülmüştür. İçinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde vatandaşlarımız güvenilir gıdaya rahatlıkla ulaşabilsin ve gönül rahatlığıyla temin etsin diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gıda işletmecilerimizin, üretim yerlerinde, toplu tüketim yerlerinde, satış yerlerinde tedbirleri en doğru şekilde uygulamalarını sağlamak amacıyla İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Başkanımız Sayın Zekeriya Mutlu’ya da bu süreçteki özverili çalışmaları için ayrıca teşekkür ederiz. Hazırladığımız afişlerde alınması gereken tedbirler detaylarıyla bulunmakta. Bunun yanında kontrol görevlilerimizde işletmeleri ziyaret ederek bilgilendirme yapıyorlar” dedi.
Bundan sonraki süreçte de esnafın her türlü yanında olduklarını belirten Özen şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sağlığının korunması ve sağlıklı günlere ulaşmasında esnafımıza çok büyük sorumluluk düşmekte. Lütfen gerekli tedbirlere harfiyen uyalım ve asla aklımızdan çıkarmayalım; Korona virüs alınan tedbirlerden daha güçlü değildir”.
El birliği ile aşacağız
Esnaf sanatkârların toplumsal yaşamda önemli sorumluluklar üstlendiklerini hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile verimli çalışmalar yapacaklarına inandıklarını söyledi.
Mutlu, ‘Esnaf sanatkârlar halkın içinde yaşayan, sıkıntılı günlerde toplumsal dayanışmayı sağlayan önemli bir kesimdir. Her dönem olduğu gibi korona sürecinde de fedakârlıkları ve yaşattıkları yardımlaşma ruhu ile sürece katkı sağlamışlardır. Türkiye’nin sabır ve güç birliği ile bu süreci en az hasarla atlatacağına inanıyoruz’ dedi.