DİSK'e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube KYME Antik Kentinde İmar Düzenlemesine Tepki

DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube KYME Antik Kentinde İmar Düzenlemesine Tepki

DİSK'e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube KYME Antik Kentinde İmar Düzenlemesine Tepki
Editör: Aliağa Medya
12 Haziran 2020 - 13:56
DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, Aliağa Belediye Meclisinin Salı günün toplantısında , Nemrut Körfezinde yer alan Kyme Antik Kentinde yeni imar planlamasına uygunluk verilmesi konusunda sendika şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasında  Emekli Sen Aliağa Şubesi yönetim kurulun üyelerin yanısıra  CHP Aliağa Belediye meclis üyelerin bazıları katıldı.
 Basın açıklaması öncesi DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe kısa bir konuşma yaptı. Sebahattin Yeşiltepe , Nemrut Körfezi’ bölgesinde yer alan KYME Antik Kenti’nde yeni imar planlamasına uygunluk verilmesini doğru bulmadıklarını belirten  başkan Yeşiltepe  ” Aliağa Belediye Meclisinin Salı günün toplantısında , Nemrut Körfezinde yer alan Kyme Antik Kentinde yeni imar planlamasına uygunluk verilmesini doğru bulmuyoruz .Meclis’de  alınan bu talihsiz kararı kabul oyu veren meclis üyesi arkadaşlarımızın tekrar gözden geçirmeleri ve Aliağa yararına düzeltilmesini talep ediyoruz. Bu konun takipçisi olacağız “dedi.
Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe’nin konuşmasının ardından  basın açıklamasını Emekli Sen Aliağa Şube  yönetim kurulu üyesi Ercan Gemici okudu. Basın Açıklaması Ercan Gemici şunları söyledi “09 06 2020 Salı günü Belediye meclis toplantısında ilçemiz Nemrut Körfezi'nde yer alan Nemport Liman İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından Liman amaçlı hazırlatılan 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı teklifine ilişkin 06.07 2011 tarih ve  27 986 sayılı resmi gazetede yayınlanan kıyı Yapı ve  tesislerinde planlama ve uygulama sürecine ilişkin tebliğ ve 3194 sayılı imar 8 maddesinin c  fıkrası uyarınca belediyemizce uygunluk görüşü verilmesi ilişkin İmar Komisyon raporunun görüşülmesi. Bununla ilgili imar komisyonunun aldığı kararda ise “yapılan inceleme sonucu söz konusu plan tekliflerinin bulunduğu KYME Antik Kenti Bölgesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanından 3 derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline ilişki İzmir 2 numaralı kültür varlıklarını koruma bölge kurulunun 28 03 2019 tarih ve 11049 sayılı kararına yönelik itirazların  bulunduğu ve açılan dava süreçleri devam ettiği göz önüne alınarak rak  bu iş bu plan tekliflerine komisyonumuzca uygun görüş verilmemiştir denilmekte, hal böyleyken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün yasa gereği  istediği belediye görüşü için İmar Komisyonu bu şekilde görüş bildirmesine rağmen Belediye Meclisinde nadir görülen  durumlardan biri olarak komisyonunun geldiği gibi değil komisyon raporu aksine yönünde oy çokluğu ile geçildi .
Yani Aliağalıların ve Aliağa'nın haklarını korumakla yükümlü olan kurum ,Aliağa'nın hakkını bizzat yemiş ve aldığı bu kararla bir tarih ve doğa katliamına aracı olmuştu.
 İlgi firma zaten bu konularda mimlidir .Geçmişte tarihin üzerine asfalt dökerek kamyon ve iş araçları için garaj otopark yeri yaptığı bilinmektedir .Nemport İşletmenin kapasite artırım ve  yer genişletmesi i yapmak için ilgili alana dolgu yapılacak alana Bodrum Müzesi'nden  gelecek olan bilirkişi olan dalgıç arkeologları Burası uygundur demek için deniz dibine tahrip ettiler. Denizin altındaki antika kalıntıları dalgıçlarla traktör arkasına bağlayıp yok edemediklerini  kıyı çektiler.
 Öte yandan ağır kütlesi olan taşlara çekerken deniz dibine adeta düzelttiler. Bunu Disk Emekli Sen yönetim kurulu  bizzat Aliağa Kyme Atik kent si alanında  işledikleri suç anını video çekimi  yapıp 07.09.2019 tarihinde sosyal medyada paylaşmıştır.
Aldığı kararla bu firmaya suç ortağı olduğu tescillenen Aliağa Belediyesinde Geçmişte Aliağa Müzesi'nde yer alan tarihi eserleri nasıl hoyratça kamyon kasa yükleyip taşıdı hafızalarda yer almaktadır.
Biz Emekli-sen Aliağa Şubesi olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bu  konunun oylandığı toplantıda red oyu veren CHP meclis üyesi arkadaşların haricinde kabul oyu veren diğer Partili Belediye Meclis üyesi arkadaşların o makamlarda neden bulundukları hatırlamaları ve alınan bu talihsiz kararı tekrar gözden geçirmeleri ve Aliağa yararına düzeltilmesini talep ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu