Foçada Askeri Gemiler Ziyarete Açıldı Kahramanlar Anıtlaştırıldı

İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla askeri gemiler ziyarete açıldı

Foçada Askeri Gemiler Ziyarete Açıldı Kahramanlar Anıtlaştırıldı
Editör: Aliağa Medya
29 Ekim 2019 - 23:02



İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla askeri gemiler ziyarete açıldı. Şehit aileleri ve gaziler gemilerde ağırlandı. İlçe mensuplarından çeşitli savaş ve olaylarda şehit olanlar bir parkta açılışı yapılan “Kahramanlar Anıtı” ile ölümsüzleştirildi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER GEMİLERDE AĞIRLANDI


Türkiye Cumhuriyeti’nin 96.kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türk Deniz Kuvvetleri’nin Foça Deniz Üssü’nde bulunan TCG Karamürselbey ve TCG Osmangazi Amfibi Çıkarma Gemileri, TCG Heybeliada veTCG Bodrum Korvetleri ile TCG Karayel Hücumbotu halkın ziyaretine açıldı. Şehit yakınları ve gaziler gemilerde ağırlandı. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, gemi komutanları, Foça Üssü’nde görevli subay ve astsubaylar gemi girişlerinden itibaren refakat ettikleri şehit aileleri ve gazilerle birlikte öğlen yemeği yediler.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gemilerde eşi Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Hasan Batunoğlu ile birlikte ağırlanan Muhterem Batunoğlu özel günlerde hatırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Muhterem Batunoğlu; “ Böyle günlerde hatırlanmak çok hoşumuza gidiyor. Mutlu oluyoruz. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın. Devletimize, milletimize, özellikle askerimize zeval gelmesin diliyorum. “dedi. Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Hasan Batunoğlu’ ise “ Bugün Cumhuriyetin 96. Yılını kutlamaktan şeref ve mutluluk duyuyorum. Tüm gaziler adına bayramımızı kutlar, görevdeki kardeşlerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” diyerek eşinin dileklerine katıldığını belirtti.

Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Niyazi Çınar’da Cumhuriyet’in 96.yılını daha önce görev yaptıkları birliklerde konuk edilerek kutlamaktan çok memnun olduklarını söyledi. Niyazi Çınar; “Cumhuriyetimizin 96.yılı dolayısıyla donanmamızın güzide gemilerinden TCG Heybeliada’ya davet edildik. Komutanlarımıza biz gazileri hatırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. “dedi.



Gemide şehit yakınları ve gazileri ağırlayan protokol daha sonra Foça Atatürk Mahallesi’nde bir parkta yaptırılan “Kahramanlar Anıtı”nın açılışı için Foça Deniz Üssü’nden ayrıldı. Kahramanlar Anıtı’nın ulaşılan bütün kaynaklardan isimleri belirlenen Foçalı şehitler için yaptırıldığı, anıta isim plaketleri çakılan kahramanların 1.Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Çanakkale Boğazı’nda İsveç bandıralı Naboland Şilebi ile çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltı’sı, Askerlik görevini yaparken ve terör olayları sonucu Şehit olan Foçalılara ait olduğu açıklandı.

Seyfi GÜL/Foça