Foça Plajlarına Üç Mavi Bayrak

Foça Plajlarına Üç Mavi Bayrak

Foça Plajlarına Üç Mavi Bayrak
Editör: Aliağa Medya
03 Temmuz 2020 - 08:50
İzmir’in turistik İlçesi Foça’nın üç plajı 2020 yaz sezonunda “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı. Geçtiğimiz aylarda Covid-19 sürecindeki belirsizlikten dolayı işletmelerin başvuru ve işlemlerini yapmaması nedeniyle geçen yıl 8 olan Mavi Bayrak sayısı 3’e düştü.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) tarafından yapılan denetlemeler sonucu Foça Belediyesi Karakum Halk Plajı, Hanedan Beach Club ve Mark Warner(MW) Club Phokaia Beach Resort 2020 sezonu için Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Denetlemede deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve eğitimi kriterleri esas alındı.
Mavi Bayrak teslimi için Karakum Plajında düzenlenen törene TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, tesislerin işletmecileri ve vatandaşlar katıldı.
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; bu yıl hak kazanılan Mavi Bayrakları teslim aldıklarını, önümüzdeki yıl Foça İlçe merkezinden Yenifoça Gencelli’ye uzanan tüm sahil şeridinde kriterleri karşılayarak sayıyı arttıracaklarını söyledi.
TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş’ta Foça’nın bir dönem (2015 yılında) 9 olan Mavi Bayrak sayısının bu yıl ki pandemi süreci nedeniyle düştüğünü belirtti. Doğan Karataş; “Foça çok önemli bir turizm merkezi. Çok değerli bir bölge. İzmir ve Manisa illerine yakınlığı nedeniyle mavi sularına buralardan ulaşmak kolay. Bu yıl pandemi sürecinde ki belirsizlikten dolayı işletmeler önlerini göremediklerini belirterek başvuru yapmadılar. Kriterleri karşılama sürecine girmediler. Görüşmelerimiz sonucunda; önümüzdeki yıl başvuruların eski sayılara ulaşıp, geçebileceği kanaatini edindik. Mavi Bayrak sayısının eksilmesi deniz temizliği gibi nedenlerden değil, sürecin işlememesindendir” dedi.
Konuşmaların ardından Karakum Plajı bayrak gönderine Mavi Bayrak çekildi.
Seyfi GÜL