Esnafın sesi Salih Yiğitalp, Aliağa'nın Gururu oldu

Yiyitalp Esnaf için her kulvarda zirvede . 50 yıldır hiçbir Oda Başkanının yapmadığını yaptı. Hem Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulunda, hem de Kooperatifler Bölge birliği Yönetim Kurulunda görev aldı. Salih Yiyitalp, Aliağa’yı Esnaf Üst Birliklerinde başarıyla temsil ediyor.

Esnafın sesi Salih Yiğitalp, Aliağa'nın Gururu oldu
Editör: Aliağa Medya
13 Eylül 2023 - 03:17
Aliağa Şoförler Odası ve S.S Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin genç başkanı Salih Yiyitalp, Üst birliklerde aldığı görevlerle Aliağa’yı zirveye taşıdı. Aliağa Esnafının sesini üst kurumlarda en yetkili organlarda dile getiren Yiyitalp Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri 16. Bölge birliği Yönetim Kurulu ve İzmir Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kuruluna Aliağa’dan seçilen ilk başkan oldu.

Üst Birlik Yönetimlerinde bir Aliağalı

Salih Yiyitalp, 1982 yılında Aliağa’da dünyaya geldi. Çevresinde sevilen ve sayılan bir isim olarak kısa sürede esnafın güvenini kazanan Salih Yiyitalp ilk olarak 2014 yılında Aliağa Şoförler Odası Başkanlığına seçildi. Bu görevi sürerken ardından 2021 yılında bu kez S.S Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevine getirildi. İki görevi de büyük bir başarıyla yerine getiren ve bu anlamda Aliağa esnafının güvendiği yıldız bir isim olan Yiyitalp 2023 yılı Şubat ayında 16. Bölge İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Birlik Yönetiminde 8 aydır görev yapan Yiyitalp Aliağa’yı üst kurumlarda başarıyla temsil etti. Başarılı yöneticiliğinde dur durak bilmeyen Salih Yiyitalp bu kez 2023 yılı Haziran ayında yapılan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) genel kurulunda Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

53 yıldır Aliağa’ya görev verilmemiş.

Konuyla ilgili sorumuzu yanıtlayan Başkan Yiyitalp, “Birlik Yönetim Kurullarında görev yapan İzmir genelinde tek kişiyim. Aliağa Şoförler Odasının kurulduğu 1970 yılından beri, Aliağa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi kurulduğu 1976 yılından beri Birliklerin Yönetim Kurullarında hiçbir Aliağalı Başkan görev verilmemiş. Bu görevler bize nasip oldu. Layıkıyla Aliağamızı ve esnafımızı temsil etmek için gayret ediyoruz” dedi. 

Aliağa Esnafı için her platformda hizmet vermeye çalışıyorum

Başkan Salih Yiyitalp 2014 yılında Türkiye’nin en genç Şoförler Odası başkanı olarak seçildiğini ve 10 yıldır bu görevde olduğu hatırlattı.  “İzmir ve Aliağa’daki esnafı en iyi koşul ve şartlarla, en iyi imkânlarla ama Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi açısından ama Odalar Birliği tarafından esnafımız için yapılması gereken tüm ve gayret ve çaba içerisindeyiz. Bizim üstümüze düşen görev ve esnafımızla alakalı yapmamız gereken her şeyi, ilçemiz olan Aliağa’yı daha ilerilere taşıyabilmek” diye konuşan Aliağa Şoförler Odası Başkanı Yiyitalp esnafa sağlanan desteklerle ilgili somut rakamlar verdi.

Esnafa Milyonlarca destek sağlandı

Yiyitalp, “Aliağa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ni 50 milyon TL finansmanla aldım. Yani 1976 yılından 2021 yılına bu kadar bu kooperatifin 50 milyon lira finansmanı vardı. Biz göreve geldikten sonra, Aliağa Esnaf Teşkilatına, esnaflarımıza 500 milyon TL finansman sağladık. Döngülerle geri dönüş kredileriyle birlikte 650 milyon TL Aliağa’ya, esnafımıza bir ekonomik katkı sağladık. İşlerini daha iyi geliştirebilmeleri için gerek dükkân alımlarında, 1,5 milyon TL kredi desteği sağladık. Ticari taşıt alımlarında, kamyon, minibüs, ticari taksi, otobüs gibi araç alımlarında da 1.5 milyon TL desteğini sağladık” dedi.

Esnafımızın Yüzü Gülsün Diye

“Bundan sonraki süreçte gayemiz Aliağa Esnaf Kredi Kooperatifi olarak hiçbir koşulda esnafımızı zor durumda bırakmadan tüm kredi ve taleplerini günü gününe yerine getirme çabasındayız” diye konuşan Başkan Salih Yiyitalp, “Şeffaf bir şekilde, tüm ortak ve üyelerimizin önerilerini, talep ve isteklerini dinleyip uygun çözümler üreterek esnafımıza güç vermek için çalışıyoruz. Odamızın ve kooperatifimizin kapısı her zaman herkese sonuna kadar açık. Biz her zaman esnafımızın yüzünün gülmesini, işlerinin rast gitmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Haber:İsmail Hakkı Ergün