ERSİN TATAR'DAN İZMİR'DE NET MESAJLAR..

ERSİN TATAR'DAN İZMİR'DE NET MESAJLAR..
Editör: Aliağa Medya
10 Eylül 2021 - 23:30


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir ziyareti kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesinde gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, burada verdiği mesaj ile Kıbrıs Türkleri ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağın hiç bir güç tarafından çözülemeyeceğinin mesajını verdi.

Tatar, Kıbrıs, Türkiye ve Doğu Akdeniz konusunda önemli mesajlar verdi.

Kıbrıs Türkleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç bir gücün koparamayacağına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, "1974 çok önemli bir dönemdir. Onun başarısı ve zaferi neticesinde, Kıbrıs'ta iki ayrı halk vardır. Benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonra artık o ortaklık cumhuriyeti dediğimiz kurgu, yani bir bakıma Avrupa'nın içerisinde Kıbrıs Federal Cumhuriyeti'nin kurulması, Kıbrıs'ın tamamen Avrupa Birliğine alınması ve ondan sonra yavaş yavaş Türkiye'yi saf dışı bırakma tezgahı tutmayacaktır.”

"Kıbrıs bizlerin müşterek davasıdır"
Gazilerle buluşmasında konuşmasına devam eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Benim İzmir'den vereceğim mesaj da, biz kahraman bir milletin kahraman evlatları olarak şu anda yeni ulusal siyaseti devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu yeni siyaset güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti, Ege adalarında ulusal haklarımızı sonuna kadar korunması ve Doğu Akdeniz'de de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini güçlendirmek suretiyle, Ege adalarından Doğu Akdeniz ve dolayısı ile Libya'ya kadar giden o büyük bölgede, Türkiye'nin söz hakkı olabilmesidir. Kıbrıs Türk halkı adına, büyük ve güçlü Türkiye'nin daha da güçlenmesi noktasındaki mücadelesine bizim de katkı koymamız tabii ki bizler için bir vatan borcudur. Bizler için siz gazilere olan bir vefadır. Çünkü Kıbrıs Türkü hiçbir zaman yalnız bırakılmamıştır.