3.TASTING ALAÇATI BAŞLIYOR!

Bu yıl “Yaşa, Fark et ve Harekete Geç” mottosu ile atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan 3. Tasting Alaçatı 10-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.Başkan Oran, “Kolektif bilinçle yapılan Tasting Alaçatı’nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük” dedi.

3.TASTING ALAÇATI BAŞLIYOR!
10 Eylül 2021 - 23:33
2018 yılından bu yana her yıl doğanın içinde, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve Alaçatı’nın en özel işletmelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Tasting Alaçatı, bu yıl 10,11,12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. 
 
Bu yıl tüm dünyanın odak noktası haline gelen “Sürdürülebilirlik ve Farkındalık” ekseninde “Sıfır Atık, Geri Dönüşüm, Hakkaniyetli Üretim, İsrafın Engellenmesi, Doğal Kaynakların Doğru Kullanılması, Çevreye Saygı, Doğa ve İnsan Farkındalığı” konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuluyor. Bu yıl “Yaşa, Fark et ve Harekete Geç” mottosu ile atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan, bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkılıyor. 
 
Hip Creative Ajans’ın projesi olarak gerçekleştirilen gastronomi, kültür ve sanat alanlarında üç gün boyunca devam eden, bölgenin lezzetlerini, doğal güzelliklerini, yerel yaşamını ve değerlerini ön plana çıkaran etkinlikler her yıl farklı temalarla hazırlanıyor. 
 
Ege’nin yeni yaşam platformu
Çeşme Belediyesi desteğiyle gerçekleşecek olan Tasting Alaçatı,’ya Alaçatı Turizm Derneği, Alaçatı Sanat Kültür Derneği olmak üzere, gazeteciler, kanaat önderleri de destek verecek. Bölgenin yerel değerlerine sahip çıkarak şefler, sanatçılar ve basın olmak üzere ile global boyutta yapıyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran üç gün süren Tasting Alaçatı için Tasting Alaçatı’nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük’ diyerek Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalıştığının altını çiziyor.
 
60 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı
 Her yıl giderek artan bir ilgiyle, başladığı günden bugüne hem Türkiye’de hem de dünyada seyahat etmeyi sevenlerin, yaşam gustosu olanların dikkatini çekmeye devam ediyor. 
 
Tüm dünyada ve seyahat literatüründe gezginlerin ajandasına girmesi hedefleyen organizasyon bu yıl üçüncü kez gerçekleşiyor.  Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı misyon edinen Tasting Alaçatı bugüne kadar bölgedeki 125 işletmenin ev sahipliğinde 200’e yakın etkinliğin gerçekleşti ve 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı.
 
 
Bu sene bizi neler bekliyor? 
Tasting Alaçatı kapsamında tarih, doğa, sanat ve gastronominin başrolde olduğu ve çok önemli isimlerin eşlik edeceği dört farklı yıldız etkinliğin yanı sıra Alaçatılı işletmeler de birbirinden içerikte programlar ortaya koyuyor.
 
Sanat kategorisine uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarımızdan ve Cumhuriyet döneminin sanat simgelerinden, opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy konu oluyor. 9 Eylül tarihinde Tasting Alaçatı açılış gecesinde “Tüm zamanlara dair” temasıyla 111. yılında Semiha Berksoy, sanatçı kişiliği, yaşamı ve eserleriyle kızı Prof. Zeliha Berksoy’un anlatımıyla anılacak. Bernadet Otel’de gerçekleşecek olan geceye damga vuracak sanat projesi ise modayı farkındalıkla buluşturan, sürdürülebilirliği, sıfır atık anlayışını ve doğaya saygıyı vurgulayan koleksiyonlarıyla tasarımcı Ezra ve Tuba Çetin imzası taşıyor. 
 
Gastronomi
Gastronomi kategorisinde, 10 Eylül akşamı Before Sunset’te gerçekleşecek gala yemeği “Green Future Project”te sıfır atık ve sürdürülebilirlik yolculuğuna çıkılıyor. Belçikalı misafir şef Elliott Van de Velde ve şef Sedat Arslan’ın hazırlayacağı atıksız sofralar temalı gala yemeğinden elde edilen gelirin bir kısmı da yangın bölgelerinde zarar gören lokal işletmelere bağışlanacak.
 
Doğa
Doğa kategorisinde, Nasuh Mahruki ile “Doğa İnsana Ne Katar?” temalı kampta ailelerle birlikte kampçılık eğitimi, çadır kurma ve barınak yapımı, pusula kullanımı, yer ve yön bulma, ipler ve düğüm teknikleri, takım oyunları, doğa yürüyüşü, ateş başı sohbeti, gece yürüyüşü ve yıldızlarla yön bulma gibi doğa aktiviteler gerçekleşiyor. Urlachi Farm’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek kamp 11-12 Eylül tarihleri arasında ve  bir gece, iki gün sürecek.
 
Tarih
Tarih kategorisinde ise 12 Eylül tarihinde Alavya Otel’de Cenk Girginol ile “Topraktan Fincana Gastro Kültürden Sosyal Hayata”  konulu söyleşi ile Türk kahvesinin tarihi ve önemi ele alınacak.
Ayrıca ev sahibi işletmeler de üç gün boyunca devam eden organizasyona temaya uygun sergiler, atölyeler, tasting menüler, etkinlik ve söyleşilerle katılıyor.
 
Tasting Alaçatı’ya katılım nasıl oluyor?
Tasting Alaçatı’ya katılım için mutlaka rezervasyon gerekiyor. Sürpriz yemeklerin tadına bakmak, çok özel atölyeler deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Alaçatı’nın tadını doyasıya çıkarmak için organizasyon öncesinde program yapmak gerekiyor. Katılımcılar www.tastingalacati.com üzerinden etkinlik bilgilerinde yer alan ilgili rezervasyon numaralarını arayarak bilgi alabiliyor ve kayıt yaptırabiliyorlar.