Engelliler İZBAN'daki asansör mağduriyetinin giderilmesini bekliyor

Aliağa İlçesinde bulunan İZBAN   istasyonun  çalışmayan asansör  engelli, yaşlı ve bebek arabalıların çilesi haline dönüştü

Engelliler İZBAN'daki asansör mağduriyetinin giderilmesini bekliyor
Editör: Aliağa Medya
13 Temmuz 2019 - 23:10
Aliağa İlçesinde bulunan İZBAN   istasyonun  çalışmayan asansör  engelli, yaşlı ve bebek arabalıların çilesi haline dönüştü.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği  Genel Sekreteri Musa Pala yaşadığı sıkıntıyı anlattı  Dernek Genel Sekreteri  Musa  ala İzmir’den  kendisi gibi engelli arkadaşlarıyla   İZBAN’la  Aliağa’ya  geldiklerini  istasyonda indikten sonra  asansöre gittiklerinde  arızalı yazıyla karşılaştıklarını, orada  bulunan görevlilerin yardımıyla zorlukla  dik olan yürüyen  merdivende  tekerlekle indiklerini  ve  asansörün ise  4 günden beri  arızalı olduğunu söyledi.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=uKDisLIWUIA[/embed]

11 Temmuz'da İzmir’e  Ulaştırma Bakanlığı'nın erişebilir projesinde   mehter takımı olarak gösteri için gittiklerini İZBAN la Aliağa dönüş yaptıklarını  söyleyen  Genel sekreter  Pala “Mehter takımı olarak   yaptığımız gösteri dönüşümün  akabinde ne yazık ki Aliağa İZBAN  durağında Asansör arızalıydı .Biz Engelli olarak 4 tekerlekli sandalye  arkadaşımızla beraber bu durakta da mağdur olduk mahsur kaldık. Resmen 2019 yılında İzmir'e ve Aliağa bu durumda yakışmıyor. Güvenlikçi arkadaşlar bize yardımcı oldu onların iyi niyetleri ile yürüyen merdivenlerde bizi  indirdiler. Ama o inişlerde  kuçaklamalarda merdivenlerde inişlerde bizler veya güvenlikçi arkadaşlar düşse bunların hesabı kim verecek. Sorduğumuzda 4 günden beri bu asansör arızalıymış dört günden beri kimseler gelmemiş 2019 yıllı İzmir’e ve Aliağa ya  yakışmayan görüntüler. Biz Aliağa engelliler derneği olarak bundan çok rahatsızlık duyduk  defalarca birçok mercilere ilettik. İzmir Büyükşehir Belediyemize illettik.  Asansörlerin arıza yaptığını  yürüyen merdivenlerin merdiven şeklinde olmayıp düz rampa şekilde olması  bunlar bu şekilde arızalandığında bizler tekerlekli sandalyelerimiz ile    ilerleyebiliriz  .Merdiven tipi olduğu için  tekerlekli sandalyelerim iz geçmemiz imkansız .Birileri  bizleri kucaklayıp sırtlarında götürmeyi  yada orada bekleyerek arızanın giderilmesini bekleyelim. Beklemek lazım ama buda 4 -5 günlük süreç.  Bunun biran önce yapılmasını  işitiyoruz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 2019 yılı Türkiye’sine yakışmayan görüntüler .Engeli olarak üzücü, erişilebilirlik projesinden gelirken erişemedik maalesef  mahsur kaldık  .Bunların tekrarlanması   istemiyoruz. “dedi.