Engelli Öğrencilerden kutlama

  İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Engelliler Haftası nedeniyle Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve  İş Uygulama Okulu kutlama programı düzenlendi

Engelli Öğrencilerden kutlama
Editör: Aliağa Medya
14 Mayıs 2019 - 17:08
 

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Engelliler Haftası nedeniyle Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve  İş Uygulama Okulu kutlama programı düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten  açılış konuşmasını yapan Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve  İş Uygulama Okulu Müdürü Ali İhsan Ekdemir katılımcılara teşekkür ederek” Engelliler haftası engelli bireylerin gününü kutlamaktan ziyade farkındalığı arttırmak ve sorunların çözümünde birlik olunması gereken bir haftadır. Engelli olmak hayat şartlarında zor durumda olmak demektir. İnsanların fiziksel veya ruhsal engelleri dolayısı ile sıkıntılarının giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını anlamak empati yapmak gerekir. Unutmayalım ki bizler de engelli adayıyız. Yalnızca engelliler haftasında değil her zaman onların sıkıntıları ile ilgilenmek yanlarında olmak gerekir” dedi.

Program çerçevesinde yapılan mezun öğrencilere diploma verilmesini  3. Kademe öğrencilerinden Ebru Çobana diplomasını Aliağa Kaymakamı Erhan Günay verdi. Etkinlikler Nasrettin Hoca gösterisi, İşaret dili gösterisi, Halk oyunları ve Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve  İş Uygulama Okulu korosu ve bunun gibi birbirinden güzel gösteriler programa katılan misafirler tarafından ilgi gördü.

Programa, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Askerlik Şubesi Astteğmen Esen Efe Ertuğrul, daire amirleri, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.