Emekli Sen Aliağa Şubesinden  , Emekli maaş zamları ile  1 Mayıs  Açıklaması

Emekli Sen Aliağa Şubesinden  , Emekli maaş zamları ile  1 Mayıs  Açıklaması
Editör: Aliağa Medya
29 Nisan 2021 - 07:59
Emekli Sen Aliağa Şubesinden  , Emekli maaş zamları ile  1 Mayıs  Açıklaması

Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, emekli maaş zamları ve pandemi nedeniyle alanlarda kutlanamayacak olan 1 Mayıs ile ilgili şube binasında bir basın açıklamasında bulundu..
Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe  yaptığı basın açıklamasında İktidarın emeklilerin taleplerini karşılamadığını belirten Yeşiltepe, “Taleplerimiz karşısında üç maymunu oynamaya devam ettiler! Sonuç mu? Güvenilir olmayan verilere göre; 5 milyon vaka; 39 bin ölüm! Sorumlular sorumluluk almaktan kaçanlardır. Sorumlular salgına karşı mücadelede işçileri, emekçileri, emeklileri kendilerine kalkan yapanlardır. Bir yıldır sorumluluk almaktan kaçan iktidar, şimdi üç haftalık kapanma genelgesi yayınlıyor. Soruyoruz: Bu kararın alınması için milyonlarca vakanın, binlerce ölümün gerçekleşmesi mi gerekiyordu? 1 Mayıs’ı, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü fiilen yasaklayanların bu kararı alıncaya kadar yaptıkları tüm o ‘lebalep’ kongrelerinde virüs bulaşmıyor muydu? Vakaların bunca ivmelenerek artmasında Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelinip yapılan o kongrelerin etkisi yok mu? Biliyoruz: virüsten çok 1 Mayıs’tan; işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, işsizlerin, yoksulların birliğinden korkuyorlar! Biliyoruz: virüsten daha öldürücü olan kâr hırsıdır. Sağlığı, eğitimi, fabrikaları özelleştirme politikalarıdır, yağma ve talandan beslenen kapitalizmdir. Biliyoruz: sağlığı kamusallaştırın, eğitimi kamusallaştırın, emeğimizin karşılığını verin diye haykırmamızdan korkuyorlar. Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da korkuyorlar. Korksunlar, bizler nerede olursak olalım taleplerimizi haykırmaya, haklarımızı aramaya devam edeceğiz. ”dedi.
“Bayrama pandemi koşulları nedeniyle çok daha zor şartlar altında gireceğiz”
Ramazan Bayramı’na emeklilerin yine buruk gireceğini sözlerine ekleyerek devam eden Başkan Yeşiltepe, “Emeklilerin bayram ikramiyesine enflasyon oranında artış yapılacak. İktidarın uzun yıllardır uygulamaya koyduğu ekonomik politikalar nedeniyle biz emekliler zaten bayramları bayram tadında geçiremiyorken; önümüzdeki bayrama pandemi koşulları nedeniyle çok daha zor şartlar altında gireceğiz. Yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve o tarihten itibaren güncellenmeyerek 1000 TL olarak verilmeye devam edilen bu ikramiyenin “bayram ikramiyesi” değil “emekli ikramiyesi” adı altında değiştirilmesini ve asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmesi talebimizi de haykırmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.