Durmaz;"Halkın beklentilerini dile getiren bir belediye olmak için yola çıktık"

CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca düzenlenen kahvaltıda  konuşan  Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, “Açık, şeffaf halkın beklentilerini dile getiren bir belediye olmak için yola ç

Editör: Aliağa Medya
03 Mart 2019 - 03:48


CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca düzenlenen kahvaltıda  konuşan  Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, “Açık, şeffaf halkın beklentilerini dile getiren bir belediye olmak için yola çıktık.”  dedi.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=QZCV4zcXV1Q[/embed]

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Teşkilatı  tarafından Sahil Kafe’de düzenlenen  kahvaltı programına  CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi adayları, her iki partinin ilçe yönetimi, gençlik kolları ve kadın kolları yönetimi katılım gösterdi.



Yapılan kahvaltının ardından ilk konuşmayı yapan başlayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak 31 marttaki yerel seçimlerde gerekli olan bütün hazırlıklarını yaptıklarını  ve Yerel seçimler iki koldan yürüttüklerini söyleyen Cirit” Bir tanesi belediye başkan adayının kendisini tanıtması. Bir diğer taraftan da ilçe örgütü gerekli olan çalışmaları yapıyor. Sandıkları belirleme, onları kontrol altına alma. Kadın kollarımızın kapı kapı gezip çalışmalar yapması. Gençlik kollarımızın hem kadın kollarımızın hem sokaktaki bütün aktivitelere destek vermesi. Bunların hepsi bir plan dahilinde yürümekte. Kadın kollarımız kapı kapı gezerken çok zorlanıyorlar. Bazı kapılar açılıyor bazı kapılar açılmıyor. Ancak bu topyekün bir olay. Bu seçimi belirleyecek en önemli şeylerden birisi bana göre kadınlar. Evlerinde oturan kadınların ne düşündüğünü tam olarak bilemiyoruz. Burada bulunan arkadaşlarımızdan şunu bekliyorum. Lütfen kadınlarımıza destek veriniz. Şimdi insanlar büyük bir korku ve endişe içerisinde. Hiç kimse sesini çıkaramıyor. Bu büyük sessizliğin sebebi de bu korku zaten. Bu sessizliğin içerisinde kadın arkadaşlarımızın da desteğiyle bunu yapmak zorundayız.”dedi.

Özcan Durmaz’ın ismini o belediyeye lazer ışıklarıyla yazacağız”

İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in ardından konuşma yapan  İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar 24 Haziran seçimlerinde yüzde 47.3 ile Aliağa’da  Millet İttifakı’nın bayrağını dalgalandırdık belirten Adar “Biz en az yüzde 60 ile burada bu seçimi Millet İttifakı olarak Aliağa’nın alnına yazacağız. Bizim buna inancımız tamdır. Aliağa’da Aliağa’nın geleceğini rantiyecilere, şantiyecilere peşkeş çekmeyen, emeğiyle kazanan insanlar olarak kazanacağız Millet İttifakı’nın adayı Özcan Durmaz’ın ismini o belediyeye lazer ışıklarıyla yazacağız.” İfadelerini kullandı.



“Bir korku iklimi ülkeyi olduğu gibi kentimizi de teslim almış”

İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın ardından  konuşma yapan Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz  Açık, şeffaf halkın beklentilerini dile getiren bir belediye olmak için yola çıktıklarını dile getiren  Durmaz “Bizim iktidarımızda nefes alacaklar. Kapalı kapıların ardında yönetilen, kimlerin çıkarlarına hizmet ettiği belli olmayan bir belediye değil, açık, şeffaf halkın beklentilerini dile getiren bir belediye olmak için yola çıktık. Bir korku iklimi ülkeyi olduğu gibi kentimizi de teslim almış. Çünkü muhalif yazı  yazan gazeteci  yumruklanıyor. Maaşını alamadığını söyleyen belediye işçisi dövülüyor. ‘Bizi pis işlerinize alet etmeyin’ diyen bir fabrika avukatı ve genel müdür yardımcısı belediyenin arkasındaki park bahçelerde dövülüyor. Böyle bir Aliağa’da birileri sevgi kelebeği olarak dolaşıyor. Biz Aliağa’ya borçluyuz. Nasıl ki Aliağa’da beş yıl önce kendi içimizde parçalanarak bugün ki Aliağa’nın başına karabasan olmuş yapıyı kendi hatamızla hediye ettiysek, şimdi borcumuzu ödeme ve Aliağa’yı yeniden ahlaklı, dürüst bir yapıyla buluşturma zamanıdır”dedi



Biz Aliağa’yı Aliağa’da yaşayan Aliağa’nın evlatlarıyla yönetmeye geliyoruz”

Kendilerinin kavga etmeye gelmediklerini  Fakat  gerçekleri de söyleyeceklerini   ifade eden Durmaz “104 tane işçiyi işten çıkardın unutmadık. Uyguladığın şiddetleri unutmadık. Çaltılıdere’de yandaşlarına peşkeş çektiğin arazileri daha unutmadık. Biz kavga etmeye gelmedik. Ama gerçekleri de söyleyeceğiz. Aliağa halkı bunları bilecek. Bozköy arazilerini kimlere peşkeş çektiğini biliyoruz. Sponsor adı altında topladığınız kayıtsız kaynakları biliyoruz. Kirli bir yönetim yaratınız. Biz onu temizlemeye geliyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından topladığınız Aliağa’yı bilmeyen yöneticilerle Aliağa’nın başına çuval geçirdiniz. Biz Aliağa’yı Aliağa’da yaşayan Aliağa’nın evlatlarıyla yönetmeye geliyoruz. Bu adam sizi kandırıyor. Biz yola çıkarken herkesin belediye başkanı olacağımız söyledik ifadelerini kullandı.



Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz   konuşmasının sonlarında  kahvaltı programına katılanlara projeleri  hakkında  bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmenin  ardından kahvaltı organizasyonu basına kapalı bir şekilde devam etti.