Dikili'de yangın: "Ailesine kızdı, sazlıkları tutuşturdu!"

Dikili İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Botanik Bahçesi’nin batı tarafında çıkan yangının, ailesine kızan M.C. (36) tarafından çıkarıldığı iddia edildi.

Dikili'de yangın: "Ailesine kızdı, sazlıkları tutuşturdu!"
Editör: Aliağa Medya
22 Eylül 2020 - 01:40

İzmir’in Dikili ilçesinde İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Botanik Bahçesi’nin batı tarafında bulunan zeytinlik ve çamlık alanda saat 22.30 civarında yangın çıktı.

Hayvan ağıllarının bulunduğu ve 'uzun yalak' olarak ta adlandırılan mevkiinin üst tarafında yerleşim yerlerine çıkan yangın korku yarattı.

Rüzgârın etkisiyle batıya yönelen yangına müdahale için Orman Bölge Müdürlüğü ile başta Dikili olmak üzere Ayvalık, Bergama, Altınova gibi yakın ilçelerden 17 itfaiye aracı ile 3 arazöz bölgeye sevk edildi. Yangına müdahale gece ve dağlık alan olması nedeniyle zorlaşsa da 00.30 civarında kontrol altına alındı.

AİLESİNE KIZMIŞ

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde M.C. (36) ailesiyle kavga etti. Ardından çevre yolunun altından sazlıkları tutuşturdu. Görgü tanıklarınca M.C.,’nin ‘yakarım bu Dikili’yi’ diye bağırdığı iddia edildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Dikili ilçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Antalya doğumlu M.C.,’nin gözaltına alındığı öğrenildi.