Dev Buhar Kazanı Aliağa'dan Yola Çıktı

Aliağa limanından özel yapım çekiciye yüklenen dev buhar kazanı, geçtiği yerlerde vatandaşların büyük ilgisini çekiyor

Dev Buhar Kazanı Aliağa'dan Yola Çıktı
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2019 - 01:29

Aliağa limanından özel yapım çekiciye yüklenen dev buhar kazanı, geçtiği yerlerde vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.


 


İzmir Aliağa limanına geldikten sonra Aydın'ın söke ilçesine taşınacak olan dev buhar kazanı yolculuğunu 5 günde tamamlayacak.

Yurt dışında üretildikten sonra gemi ile İzmir Aliağa limanına getirilen dev buhar kazanı, burada özel yapım bir çekiciye yüklendi. Yolculuk öncesinde ilgili firma tarafından karayolları ve trafik birimlerine bildi verildi. Karayolları ekipleri ise Aydın'ın söke ilçesine gidecek olan dev buhar kazanının geçebilmesi için trafik levhalarını söktü. Trafik ekipleri ise buhar kazanının rahat geçebilmesi için 15 trafik lambasının yönünü değiştirdi. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra Aliağa'dan yola çıkan dev buhar kazanı, Aydın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasına gidecek.

Çekicinin geçeceği yerlerde trafik polisleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Aliağa, Söke arası yolunda 400 kilometre olması nedeniyle yolculuk 5 gün sürecek. Bu kadar uzun sürmesinin nedeni ise çekicinin saatte 15 kilometre hızla yol alacak olması.

Dev Buhar Kazanı Aliağa'dan Yola Çıktı

Projenin yöneticilerinden Efe Küçükkaya yaptığı bir açıklamada " Türkiye'nin büyük karayolu taşımacılıklarından bir tanesini yapıyoruz. Trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak için oldukça dikkatli davranıyoruz. Aliağa'dan yola çıktık. Buradan Soma, Akhisar, Gölmarmara, salihli istikametinden Turgutlu'ya ulaştık. Daha sonraki rotamız Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk istikametinden Söke olacak. Karayolları ve trafik ekipleri yükün taşınabilmesi için tüm önlemleri aldı. Adeta bir kaplumbağa hızında yol alıyoruz, çekicinin virajları dönebilmesi için çok dikkat ediyoruz" Dedi.

Küçükkaya, çekici ile taşınan dev buhar kazanının, Söke kağıt fabrikasında kullanılacağını da sözlerine ekledi.