Balçova'da Zeytinlik Alan Yandı

bah saatlerinde Bolçova'da zeytinlik henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın başladı

Balçova'da Zeytinlik Alan Yandı
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2019 - 01:26


bah saatlerinde Bolçova'da zeytinlik henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın başladı. Etkili olan yağmur nedeniyle hızla yayılan yangın, iki eve de sıçradı. Ağaçlık alanda yangın çıktığını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın alanına gelen İzmir Büyükşehir belediyesine ait itfaiye araçları ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf etti. Yangını kontrol altına alabilmek için 1 helikopter, arazözler ve çok sayıda araç zeytinlik alana geldi. Onlarca orman işçisi de yangını söndürebilmek için seferber oldu.

2 ev yandı 1 kişi yaralandı


Rüzgar nedeniyle yerleşim alanına yayılan yangın, Balçova'da iki evin kısmen yanmasına neden oldu. Yangına müdahale etmek isteyen bir vatandaş ise çıkan dumandan etkilendi. Etkilenen kişi yangın alanına gelen Ambulansta tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. İzmir ORman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Yangın durumları için vatandaşlar uyarıldı


İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilisi yaptığı açıklamada " sıcak havalar nedeniyle ağaçlık ve ormanlık alanlarda yangın çıkma olasılığı çok fazla. Özellikle kuruyan otların arasına atılan sigara izmaritleri, cam kırıkları yangın çıkmasına neden oluyor. Vatandaşlarımızın yangın çıkarabilecek böyle şeyler için çok dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca bir yangın ne kadar çabuk fark edilirse, bizimde söndürme işimiz o kadar kolaylaşır. Yangın çıktığını gören vatandaşlar durumu hemen ekiplerimize bildirmelidir" Dedi.


 Balçova'da Zeytinlik Alan Yandı