Dağ'dan Özel'e İzmir yanıtı: İşlerin iyi gitmediğinin farkında!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan CHP Lideri Özel'e "Bir Genel Başkanın İzmir'deki bir aday hakkında konuşmasını manidar buluyorum. Korkunun ecele faydası yok. Çantada keklik görükleri İzmir'de durumun iyi gitmediğinin farkındalar" çıkışında bulundu.

Dağ'dan Özel'e İzmir yanıtı: İşlerin iyi gitmediğinin farkında!
Editör: Aliağa Medya
20 Mart 2024 - 22:35
 Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Tciaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Sohbet Toplantısına konuk oldu.
Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Sanayicleri Odası Yönetim Kuruluı Başkanı Ender Yorgancılar katılım sağladı.

"REKORLARA DOYMAYAN İZMİR İNŞA EDECEĞİZ"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Yatırım olmadan istihdam, istihdam olmadan üretim, üretim olmadan ihracattan, ihracat olmadan büyümeden bahsedemeyiz. Sizler üretiminizle ehrimize iktisadi anlamda güç katıyorsunuz. Ülkemizin her başarılı adımında İzmir büyük bir paya sahiptir. Sizler ise İzmir'i ayakta tutan temel taşlarsınız. Ülkemiz 2023 yılında 255 milyar dolar ihtacat ile cumhuriyet tarhinin en büyük ihracat rakamına ulaştı. İzmir ise en fazla ihracat yapan üçüncü şehir oldu. İzmir'e bronz madalya kazandıran da sizlersiniz. İnanıyorum ki İzmir'e altın madalya kazandıracağız. 5 yıl sonunda rekorlara doymayan İzmir inşa edeceğiz. İzmir tarih boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri oldu. Limanı, havaalanı ile doğu ve batı arasında bir köprü oldu. İzmir tarımı, sanayisi ve turizmiyle önemli bir potansiyele sahip. 5 yılda İzmir'e yapacağımzı kıymetli işler var. Öncelikle ulaşımı hayatı kolaylaştıran bir medeniyet işi olarak tasavvur ediyoruz. Bu konuyu sadece bir alt yapı meselesi olarak değil, aynı zamanda sağlıklı toplum psikolojisinin ekonomik kalkınmanın çevresel sürdürülebilirliği bir aracı olarak görüyoruz. Ayrıca iş insanları için vaktin nakit olduğunu mal ve hizmetlerin şehir trafiğine takılmadan hızlı sirkülasyonunun çok önemli olduğunun farkındayız ve bu konuda önemli projelerimiz bulunmaktadır " ifadelerine yer verdi.

"16 KÖPRÜLÜ KAVŞAK VAADİ"

Trafik sorununa ilişkin projelerini anlatan Dağ, "Biz 5 yılın sonunda şehrimizin trafik sorununu tamamen bitireceğiz. Yeni çevre yolunu İzmir'e kazandıracağız.  Bu çevre yolu 9 bağlantı yolu ile şehir merkezine bağlanacak. Böylelikle Menemen-Bayraklı arası 10 dakikaya Menemen-Buca arası 20 dakikaya inecek. Toplamda 16 köprülü kavşak, battı-çıktı ve alternatif yollarla şehir merkezimizde akıcı bir trafiği sağlayacağız. Körfez geçişi projemizle körfezin 2 yakasını bir araya getireceğiz. Çiğli-Balçova arası 5 dakikaya inecek. ayrıca burada bir raylı sistemi de proje içinde değerlendireceğiz" dedi.

 

"SAĞLIK TURİZMİ, İNOVASYON VE YENİLENEBİLİR ENERJİ"

3 stratejik alana dikkat çeken Hamza Dağ, "Şehrimizin ekonomik kalkınmasına dair 3 tane stratejik alan plan belirledik. Bu 3 tane alan bizim şehrimizin bunlarla anılacağı alanlar gibi duruyor. Birincisi sağlık turizmi, bir diğeri  yenilenebilir enerji endüstri bölgeleri ve bir tanesi de bilişim ve inovasyon.  Turizm konusunda diğer şehirlere oranla geride olduğumuzu kabul etmemiz gerekmektedir. İzmir Türkiye turizminden 30 yıl önce %10 pay alıyorken bu oran şu anda ne yazık ki %4'e düştü.  İzmir’de deniz var, kum var, güneş var, tarih var, termal turizm var, gastronomi kültürü var,  modern bir Uluslararası Havalimanı var. Tüm bu zenginler rağmen İzmir turizmde hak ettiği yerde değildir. Bu alanda da birçok projemiz mevcuttur.  Turizmine eşsizİizmir adını verdiğimiz projelerimize örnek verecek olursak; ulusal ve uluslararası kongreler sempozyumlar ve toplantılar için modern teknolojik altyapıya sahip mekan ve tesisler inşa ederek İzmir'i bilim, kültür ve iş dünyasının buluşma noktası yapacağız.  Kruvaziyer limanı geliştirerek dünyanın 41 yanından gelen gemileri ve turistleri ağırlayacağız.  Karantina adasında ziyaretçilerimizin denizin ve güneşin tadını çıkarabilecekleri plajlar yapacak, aynı zamanda sosyal tesisleri inşa ederek hemşehrilerimizin adanın keyfini çıkarabileceği alanlar oluşturmak istiyoruz ve burada özellikle günübirlik yapacağımızı da ifade etmek istiyorum. Bunların yanında meydan Alsancak ve kalbim İzmir ile Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi projelerimize bu önemli meydan anlarımızı açık hava gösterileri, konserler, festivaller ve çeşitli topluluk etkinlikleri için ideal bir mekan haline getireceğiz. Gastronomi noktasında İzmir'in zengin mutfak kültürünü yerel aşçılarımız yetenekleriyle birleştirerek dünya çapında bir marka haline getireceğiz. İzmir mutfak sanatları merkezini şehrimize kazandıracağız. Bu sayede İzmir'i bir gastronomi cenneti olarak dünya haritasına yerleştireceğiz. Bunları gerçekleştirdiğimizde şehrimizin turizmde hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. Son 30 yılda yıllık 1,5 milyon turistin geldi. Şehrimize görev süremizin sonunda 5 milyon turistin geleceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

 

"BANA HER DAİM ULAŞACAKSINIZ"

İzmir iş dünyasında sektörün sorunlarına hakim olduklarını belirten Dağ, “Sizlerle çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu da biliyoruz. Bizi kolay anlayacaksınız ve kolay iletişim kuracaksınız. İş insanlarımız, 'Belediyede bir sorun yaşar mıyım' gibi  bir derdin içinde olmayacaklar. Başvuru yaptığımda '9-12 ay bekler miyim' diye bir düşüncenin içinde olmayacaksınız. Bir ilçe belediyesinden de olsa, benim siyasi partimden de olmasa ben o ilçe belediyesinin de bu işi hızlandırması konusunda gerekli hassasiyeti sonuna kadar göstereceğim. Çünkü ben şunu çok iyi biliyorum, İzmir'in potansiyelini harekete geçirdiğimizde bugün her çeyrekte açıklanmış olan büyümenin bir puan daha yukarıya çıkacağından hiç şüphem yok. Onun için burayı harekete geçirdiğimizde ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını da biliyorum. Daha önce verdiğim sözü yeniliyorum bize daima kolay ulaşacaksınız ve daima istişare halinde olacağız" dedi.

 

"İZMİR'DE DURUMUN İYİ GİTMEDİĞİNİN FARKINDALAR"

CHP Lideri Özgür Özel'e çağrıda bulunan Dağ, "Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in panik halinde olduğunu görüyorum. Verdiği demeçlerde sürekli bizimle ilgili bazı söz ve ifadeleri oluyor. Bir Genel Başkanın İzmir'deki bir aday hakkında konuşmasını manidar buluyorum. Hemşehrilerimize mesaj atarak alakasız ifadelerle bulundu. Özgür Özel, korkunun ecele faydası yok. Korkusu yakın geçmişte kazanmış olduğu Genel Başkanı koltuğunu başka birine kaptırmak. Çantada keklik görükleri İzmir'de durumun iyi gitmediğinin farkındalar. Bu şehre dayatma yapmayın. Bu şehir dayatmayı kabul etmez. Büyükşehir ve 30 ilçeyi, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla adaylaştırırsanız ben  bir İzmirli olarak isyan ederim. 31 Mart'ta bu isyana İzmirliler omuz verecektir. Biz İzmirde gayet güzel bir süreç yürütüyoruz. Başladığımzıdan beri demokrasi kültürünü işleriyoruz, işletmeye devam edeceğiz. Bu şekilde yol alınmasını doğru bulmuyorum" ifadelerine yer verdi.