Cumhuriyet Bayramı 'nın 95 Yılı Aliağa 'da  Törenle Kutladı.

Cumhuriyet Bayramı ‘nın 95 Yılı Aliağa ‘da  Törenle Kutladı

Editör: Aliağa Medya
29 Ekim 2018 - 15:41
Cumhuriyet Bayramı ‘nın 95 Yılı Aliağa ‘da  Törenle Kutladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Aliağa ilçesinde de düzenlenen etkinlikler ile coşku içinde kutlandı.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlamalar, sabah saatlerinde Hükümet Konağı’nda başladı. Aliağa Kaymakamı Erhan Günay’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, protokol üyelerinin halkı selamlamasıyla Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.



Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Garnizon Komutanı  Albay Faruk Altun, ilçe  Jandarma Komutanı Binbaşı  Rıfkı Kulaksız, Şakran Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Bnb.Nevzat AK, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Z. Tuba Kabakçıoğlu, Gazilerimiz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, kamu ve özel kurum temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aliağa Kaymakamı Erhan Günay  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

"Cumhuriyet hürriyeti sevenlere ve koruyanlara layıktır"

Cumhuriyetin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler diye sözlerine başlayan kaymakam Günay” Cumhuriyet ilim ve ahlakın , adalet ve faziletin iktidarıdır. Bunların fiilen yaşanmadığı yerlerde şekil ve iddia ne olursa olsun Cumhuriyet yoktur. Unutmayınız ki, Cumhuriyet hürriyeti sevenlere ve koruyanlara layıktır” diye konuştu.

Kutlama töreni Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç ile Aliağa Özel Final Lisesi öğrencilerinin “Atatürk ve Cumhuriyet” isimli şiirlerini okunması ve Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneğin  Zeybek ekibinin Ege yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti.



29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkilileri kapsamında  düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi  konulu şiir, kompozisyon ve resim  yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilmesi  ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.



Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar sonrası protokol ve vatandaşlar  Engelsiz cafeye  geçerek  engelsiz  mehteran takımın  gösterisini izlediler. Katılanlara lokma ikram edildi.