CHP'nin Aliağa  Adayı Özcan Durmaz oldu.

CHP bugün yapılan MYK ile PM toplantılarında kabul oyunu alan Özcan Durmaz  CHP’nin  Aliağa Belediye Başkan adayı oldu

CHP'nin Aliağa  Adayı Özcan Durmaz oldu.
Editör: Aliağa Medya
17 Ocak 2019 - 00:13


CHP bugün yapılan MYK ile PM toplantılarında kabul oyunu alan Özcan Durmaz  CHP’nin  Aliağa Belediye Başkan adayı oldu. Yaşanan gelişme sonra sosyal medya hesabında açıklama yapan Durmaz” Beni bu onurlu göreve layık gören partime çok teşekkür ediyorum. Onurlu ve zorlu bir görev aldım, bu görevin hakkını vereceğimin sözünü veriyorum. Bu güne kadar bize inanan ve desteğini esirgemeyen partililerimizin ve hemşerilerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. 2014'te kaybettiğimiz Aliağa'yı yeniden kazanacağız. İlçemizi demokratik, şeffaf yönetim anlayışıyla, adil ve dürüst bir belediyecilikle buluşturacağız, hep birlikte 'Martın sonunda bahar'ı yaşayacağız. Bu kararın ve çıkacağımız yolun başta Aliağamız olmak üzere, tüm bölgemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşerilerimiz takdir ederek görev verirlerse Aliağamız için en iyisini, birlikte ve ortak akılla hayata geçireceğiz. Bize destek veren vermeyen tüm hemşerilerimizi kucaklayacağım, tüm Aliağalı hemşerilerimizin belediye başkanı olacağım. Aliağayı barışın, huzurun ve dayanışmanın başkenti yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Özcan Durmaz kimdir?


(Kendi dilinden)







10 Ekim 1964. İzmir, Bergama, Cevaplı köyü.

Eğitim hayatım;
İlkokulu; köyümdeki birleştirilmiş sınıflı ilkokulda, Ortaokulu; Bergama Lisesinde, Liseyi; Bergama Endüstri Meslek Lisesi, torna tesviye bölümünde, Üniversiteyi; 9 Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema -TV bölümünde okudum.

Kamu sektörü iş hayatım;

Üniversiteden sonra bir dönem TRT’de çalıştım. 1990 - 1996 yılları arasında Bergama Belediyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptım. Bergama Belediyesinde görev yaptığım bu süre içinde, günlük işleyişin yanı sıra, iz bırakan işler yaptım; Dünya çapında ses getiren “Zeus Sunağı Bergama’nındır. Geri istiyoruz” isimli kampanyayı yönettim. Bu kampanyada diğer çalışmaların yanı sıra rekor sayılacak şekilde 5 milyon imza toplamıştık. Kampanya ile tarihi zenginliklerimize dönük koruma ve farkındalık bilinci yarattık. Bergama’da geleneksel olarak düzenlenmekte olan Kermes şenliklerini geliştirerek, Türkiye gündeminde yer bulan çağdaş bir festival haline getirdik ve 6 yıl boyunca yönettim. Belediye başkanımız Sefa Taşkın’la birlikte Bergama da çağdaş, katılımcı belediyeciliğin kurulması ve kurumsallaştırılması projesinin gerçekleştirilmesine katıldım.

Belediye başkanımız ve ilçe örgütümüzle birlikte Bergama’da siyanürlü yöntemle işletilmek istenen Ovacık Altın madeninin olası çevresel etkilerine karşı yöre halkını bilinçlendirerek “Siyanürlü Altına Hayır” adlı Türkiye’nin en çok ses getiren ve yöre halkınında katılıp, sahiplendiği en büyük çevre direnişini başlattık.

Özel sektör iş hayatım;

1996 yılında Bergama Belediyesindeki görevimden ayrılarak, babamın ortaklığı olan ve Aliağa Çaltılıdere köyünde faaliyette bulunan madencilik firmamızda çalışmaya başladım. İlerleyen yıllarda önce firmada babama ait olan hisseleri devir aldım. Sonrasında, 2007 yılında ise diğer ortağımıza ait hisseleri satın alarak firmanın sahibi oldum. Firmamız işe başladığı 1993-94 yıllarında sadece yol kaplama taşı üretimi yapan küçük ölçekli bir firma idi. Firmayı tamamen devir almamdan sonra yenilikçi ve araştırmacı bir anlayışla, Aliağa'daki bazalt ocağımızdan çıkardığımız hammaddeyi, kendi kurduğumuz tesislerimizde işleyerek Türkiye’de ilk kez üretilen yeni ürünler üretir hale geldik. Bünyemizdeki 130 civarındaki çalışanımızla üretmekte olduğumuz ürünleri yurt dışı ve yurt içine satmaktayız.

Bazalt ve ilintili üretimler yapan iki ana firmamız dışında Aliağa’da Cafe Restoran işletmeciliği yapan bir firmam daha bulunmaktadır.

Sosyal ve siyasi hayatım;

İş hayatımın yanı sıra yaşamakta olduğum Aliağa da siyasi ve sosyal hayat içinde de çeşitli alanlarda yer almaktayım. Aliağa Çağdaş Yaşam Gönüllüleri adlı derneğimizin 8 yıldır başkanlığını yapmaktayım. Derneğimiz; atık kağıtları toplayıp ekonomiye kazandırarak yarattığı kaynak ve bağışlarla, desteğe ihtiyacı olan başarılı yüksek öğrenim öğrencisi Aliağa’lı kız öğrencilerimize burs vermektedir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kütüphaneler kuran Şeyhoğlu ailesiyle birlikte 2012 yılında, Aliağa’nın en büyük köyü olan Hacı Ömerli Köyümüze, Rasime Şeyhoğlu – Özcan Durmaz kütüphanesi ve anı evi kurarak çocuklarımızın hizmetine verdik. Halen kütüphanenin idamesini destekliyorum. SHP döneminden beri partiliyim. Üyeliklerin sıfırlanması sürecinden sonra 2004 yılında partimize yeniden üye oldum. Aliağa İlçe örgütünde 2008 yılından beri aktif olarak çalışıyorum. 2008 yılında kurduğumuz ve başında bulunduğum seçim çalışma gurubu ile 2009 yılı Aliağa CHP Belediye Başkan adayı olan Turgut Oğuz’un seçim çalışmalarını yürüttük ve seçimleri kazandık. 2010 -1012 döneminde CHP Aliağa yönetiminde İlçe Sekreterliği görevini yürüttüm. 2012 Nisanında yapılan olağan Kongrede CHP İlçe Başkanlığına aday oldum ve 6 oy farkla seçimi kaybettim.

2013 Temmuzunda yapılan olağanüstü kongrede ise oyların 2/3 ünü alarak açık bir farkla CHP İlçe Başkanlığına seçildim. 2015 kongresinde delege seçimlerinde, listelerimiz 30 mahallenin tamamında kullanılan oyların çok büyük kısmını alarak tüm delegeleri çıkardı. Tek adayla gidilen kongrede yeniden ilçe başkanı seçildim. 2017 kongresinde delege seçimlerinde, listelerimiz 30 mahallenin tamamında kullanılan oyların çok büyük kısmını alarak tüm delegeleri çıkardı. Tek adayla gidilen kongrede yeniden ilçe başkanı seçildim. 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak için, partimizin genelgesi doğrultusunda 12.10.2018 tarihinde, istifa ederek ilçe başkanlığı görevimden ayrıldım. Aliağa belediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığımıza başvurumu yaptım.

Ailem, her şeyim…

Evliyim, iki kız evladımız var. Eşim Duygu Durmaz, 2004 yılından beri Aliağa Devlet Hastanesinde Uzman Hekim (Dermatolog, deri ve zührevi hastalıklar uzmanı) olarak görev yapmaktadır. Büyük kızım Defne Durmaz 17 yaşında ve 11. sınıf öğrencisi, küçük kızım Deniz Durmaz 12 yaşında ve 6. sınıf öğrencisidir.