Aliağa'da bir yıl içerisinde alkolden  749 sürücün ehliyeti alındı.

İzmir’in Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş , 1 yıllık güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı

Editör: Aliağa Medya
17 Ocak 2019 - 09:35


İzmir’in Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş , 1 yıllık güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı.

Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde 2018 yılı içerisinde İlçe  Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili İlçe Emniyet müdürlüğü  toplantı salonunda 2018 yılının emniyet icraatları paylaşıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş , Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa  Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Merkez Mahallesi Muhtarları basın mensupların katılımıyla gerçekleşen toplantıda; ilçede emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar, alkol denetimleri, dolandırıcılık, aranan şahıslar,  trafik ve diğer konularda yapılan çalışmalar hazırlanan sunum eşliğinde bilgi aktarıldı.



Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş’ın yapmış olduğu sunumda 2017 yılına oranla 2018 yılında kişisel şikayetler artarken, evden hırsızlık oranlarının azaldığının ortaya çıktığı göze çarptı. Uğurtaş, bunun durumun sebebini caydırıcılığın sağlanabilmiş olmasına bağladı. Bir diğer dikkat çeken oran ise yağma oranları oldu. Yüzde 14’den, yüzde 5’e düşen sokakta gasp denilen olaylarda azalma tespit edildi. Dolandırıcılığın 58’den 62’ye yükseldiğini de belirten Uğurtaş, Aliağa’da da yaygınlaşan dolandırıcılığın internet üzerinden yapıldığını vurguladı. Bilişim suçlarının her geçen gün arttığını dile getiren Uğurtaş, internetin sağlıklı ve bilinçli kullanılmadığını söyledi. İnternet, telefon dolandırıcılığıyla mücadele ile ilgili bir proje gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Uğurtaş, “Sadece polislerden oluşan bir tiyatro ekibi kuruduk. Telefon internet dolandırıcılığını anlatan komik skeçlerle anlatmaya çalışacağız. Üç tane skecimiz var. Tahmin ediyorum Şubat ayında sahnede olacağız. Hem güleceğiz, hem eğleneceğiz, hem tüm Aliağalıları dolandırıcılıklarla ilgili yüz yüze bilinçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl   Alkolden 749 kişinin ehliyetine el konuldu

Kasten yaralamalarda artışın gözlendiğini belirten Uğurtaş, şikayet kültürünün artmasının ve artan nüfusun bu artışta etkili olduğunu vurguladı. Uyuşturucu olaylarına müdahale sayısının 48’den 96’ya çıktığını ve yüzde yüz olay sayısının arttığını belirterek, “Bu durumdaki artış bizim için iyi bir şey. Bu durum yakalanan şahsın fazlalığı anlamındadır. Amacımız Aliağa’yı uyuşturucudan tamamen temizlemek.” dedi. Alkollü araç kullanma ile ilgili 324 kişiye adli işlem yapıldığını söyleyen Uğurtaş, bu sayının azaltılması gerektiğini vurgularken bu sayının aslında bu konuyla alakalı ne kadar çok işlem yapıldığını gösterdiğini açıkladı. Geçen yıl 749 kişinin ehliyetine alkollü araç kullandığı için el konulduğunu vurgulayan Yasin Uğurtaş, alkollü araç kullanımı konusunda Aliağa’nın belli bir bilinç kazandığını da belirtti. Bunların dışında gürültülü araçların büyük oranda şehir trafiğinden men edildiğini de açıklayan Uğurtaş, direksiyon başında emniyet kemeri takılması hususunda çalışmalarının yoğunlaştığını belirtti.



Aliağa’da 2018 yılında 15 bin  ceza yazıldı

Aliağa için yeni kamera taleplerinin olduğunu paylaşan Müdür Yasin Uğurtaş, kamera sayısının artmasıyla Aliağa’nın güvenliğinin aynı seviyede artacağını belirtti. Yaralanmalı kazalarda yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirten Uğurtaş, ilçede alkollü sürücülerin kazalara karışma oranında da düşüş olduğunu saptayarak trafik uygulamalarının bu düşüşte çok etkili olduğunu vurguladı. Yayaların karıştığı kazalarda ciddi düşüş olduğunu söyleyen Uğurtaş, dik parkların yan parka dönüştürülmesinin bu durum üzerinde oldukça etkili olduğunun altını çizdi. Aliağa’da 2018 yılında 15 bin ceza yazıldığını belirten Uğurtaş, bu sene hedeflerinin ‘7 bin ceza, sıfır ölüm olduğunu’ söyledi. Fazla yolcu konusunda da açıklamalarda bulunan Uğurtaş, fazla yolcu taşıyan şoförlere sıfır taviz uygulanacağını vurgularken vatandaşı da dolu otobüsleri tercih etmemeli konusunda uyardı. Aliağa’da yüzde 15 oranında işçilerin azaldığını da yapılan istatistikler sonucunda tespit eden Uğurtaş, bu düşüşün devam ettiğini belirtti. Uğurtaş, çocukların karıştığı suçlarda ciddi azalma görüldüğünü vurguladı.

 

Emniyet karada ne kadar güçlüyse, denizde de o kadar güçlü olmaya devam edecek”

Aliağa’da Deniz Liman Şube Müdürlüğü kurduklarını belirten Uğurtaş, “Büro olarak faaliyet gösteriyordu. Bir buçuk ay önce şube oldu. Artık il Emniyet, İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi ayrı bir statüsü var. İle bağlı durumda. Biz Aliağa’nın marka değerini yukarıya taşıdık. 2019 döneminde buraya bir tekne alacağız. Aliağa’nın içerisinde ki bütün yerleri biz denetleyeceğiz. Denizden olabilecek tüm devriye işlemleri sahil güvenlikle birlikte biz denetleyeceğiz. Emniyet karada ne kadar güçlüyse, denizde de o kadar güçlü olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.



Yapılan sunumlar ardından ı çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.