CHP Lideri Özel'den Emekli Maaşlarına Zam Çağrısı: "Milletin Derdi Zam"

CHP Lideri Özel'den Emekli Maaşlarına Zam Çağrısı: "Milletin Derdi Zam"
Editör: Aliağa Medya
23 Ocak 2024 - 17:10
TBMM'de düzenlenen grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayat pahalılığının vatandaşları ve özellikle emeklileri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özel, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını ve bu durumun emeklilerin zam dönemlerinde mağdur olmasına yol açtığını savundu. TÜİK'in hesaplarının aksine gerçek enflasyon oranının yüzde 127 olduğunu belirten Özel, memur emeklilerine yapılan yüzde 49'luk zammın ve en düşük emekli maaşına yapılan yüzde 33'lük zammın yetersiz kaldığını ifade etti.

Özel, "Tayyip Erdoğan 'Enflasyona, emeklimizi ezdirmedik' diyor. Ancak en düşük emekli maaşı yüzde 33 artışla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarken, TÜİK'in yüzde 37 olarak açıkladığı enflasyon oranının gerçekte çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu durum, emeklilerin cebinden nasıl para çalındığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Emeklilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Özel, "Emeklilerimize sesleniyorum; bu açlık, sefalet, yoksulluk ücretini kabul etmeyin" diyerek, en düşük emekli maaşının 17 bin lira olması için mücadele edeceklerini belirtti. Özel, Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, "Milletin derdi DEM değil; zam, zam, zam. En düşük emekli maaşını 17 bin liraya çıkarana kadar iki elimiz yakanızdadır ve bu zammı alana kadar bırakmayız" ifadelerini kullandı. CHP lideri, emeklilere yönelik bu adaletsizliğin düzeltilmesi için mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.