CHP Aliağa İlçe Teşkilatı Basın İle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, basınla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

CHP Aliağa İlçe Teşkilatı Basın İle Bir Araya Geldi
Editör: Aliağa Medya
04 Temmuz 2020 - 07:56
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan ve CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Oğuzhan Özşahin ile Hakan Turan, ilçedeki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele sürecinde parti olarak yaptıklarını anlattığı toplantıda İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz da söz alarak “Türkiye bu süreçte başarılı bir sınav verdi. Gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyelerimiz pandemi döneminde hijyen ve halk sağlığı konusunda ciddi çalışmalarda bulundu. CHP il ve ilçe yönetimlerimiz de bu çalışmalara katkılarda bulundu. Büyükşehir belediyemiz, toplumsal dayanışmayı artırmak için çiftçiyi destekledi. Yeni normalleşme süreciyle birlikte siyaset de hızlı bir seyre girdi. Çoklu baro sisteminin ve kıdem tazminatının gündeme getirildiği bu dönemde biz de il ve ilçe yönetimlerimizle aktif olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Biz kendi gündemimizi yarattık ve buna yönelik çalışmalarımızı yaptık.

Yeni normalleşme süreciyle birlikte siyasetin de hızlı bir seyre girdiğini, çoklu baro sisteminin ve kıdem tazminatının gündeme getirildiği bu dönemde il ve ilçe yönetimleriyle aktif olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, sorulan bir soru üzerine “biz yönetime geldiğimizden beri Aliağa Belediyesi’nin Aliağa’nın mallarına, işçilerin haklarına yönelik bir saldırısı olmadı. Biz kendi işimize baktık. Ben herhangi bir partinin yarattığı gündemin arkasından gitmedim. Biz kendi gündemimizi yarattık ve buna yönelik çalışmalarımızı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Muhalefet edilmesi gereken her yerde muhalefetimizi yapıyoruz. Limanlar konusunda da gerekli tavrımızı koyduk.” dedi.

“Bir kişinin imzası siyaseti bağlamaz.”

Kyme ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin imzasının bulunduğuna dair gelen soruya ise “Kyme’yle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden görüş alınmış. Biz bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz. Kurul kararı var. Büyükşehir Belediyesi’nden teknik vasfa sahip olmayan bir kişinin imzası siyaseti bağlamaz. Biz bu karara rağmen parti olarak karşı durmaya devam edeceğiz. Büyükşehir kurumsal olarak bulunması gerektiği için orada bulundu. Yetki Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na ait. Kurul aşağı yukarı yirmi kişiden oluşuyor.” diye yanıt verdi.

İzmir’de CHP’li bütün belediye başkanlarının saldırı altında olduğunu belirten Oğuzhan, iktidarın CHP’li başkanları görevden almaya çalıştığını ancak parti olarak tüm belediye başkanlarının arkasında olduklarını söyledi.
“Yeni Şakran kanalizasyonuna kavuşacak”
Yenişakran’ın yıllardır çözülemeyen problemi kanalizasyon ve altyapı yatırımları ile ilgili de müjde veren Özlem Şan Oğuzhan “Dün Tunç Soyer’le yaptığımız toplantıda ‘Şakran’a kanalizasyon gelmesi konusunda müjdeyi verebilirsin’ dedi. Ayrıntıları öğrendiğimiz zaman bir açıklama yapmak istemiştik. Ama şimdilik yapılacağına dair net bilgi aldık. Detaylı bilgi geldiğinde daha geniş bir açıklama yapacağızYapılması planlanan bir masal evi var. Yerel hizmetler müdürlüğümüz bu alanı boşalttı. Bununla ilgili bir görüşmemiz oldu. Bu kreşin ne zaman açılacağı ise başkanımızdan alacağımız randevu sonucunda belli olacak. Aliağa’da bir masal evi açılacak. Aliağa’da yatırımlar olacak. Başkanımız da kısa zaman içerisinde buraya gelecek.” İfadelerini kullandı 
"Aliağa'daki Çevre Kirliği"
İlçedeki çevre kirliliği ile ilgili Kuzey Ege Çevre Platformu adı altında Büyükşehir nezdinde bir çalışma başlatıldığı ancak  pandemi süreci olduğu için aksamalar yaşandığı belirtilen toplantıda akademisyenlerin de içerisinde olduğu raporların meclise getirileceği; hava, deniz ve toprak kalitesi ölçümleri ve etkilerinin konuşulacağı bilgisi de verildi.

Aliağa’da yatırımlar olacak”

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe başkanları arasında yapılan toplantıda konuşulan konulardan bahsederek devam eden Oğuzhan, “Büyükşehir Başkanımızla bundan sonraki süreçte iki ayda bir görüşmelerimiz olacak. Bu toplantıda ilçelerimizdeki genel sorunları anlattık. Aliağa adına muhtarlarla bir toplantı planlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız gelememişti bu toplantıya. Araya pandemi süreci girdi. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız en kısa zamanda bu toplantıyı gerçekleştireceğini dile getirdi. Yeni Şakran’ın arıtma konusu gündeme geldi. Başkanımız müjdeyi verebilirsiniz dedi.