CHP Aliağa İlçe Başkanı: "Bu Vebalin Altında Kalacaklar"

CHP’yi terörle bağlantılı göstermeye yönelik bazı yayın organlarında çıkan haberin tekrar gündeme getirilmesi CHP Aliağa İlçe Örgütü tarafından kınandı

CHP Aliağa İlçe Başkanı: "Bu Vebalin Altında Kalacaklar"
Editör: Aliağa Medya
04 Nisan 2019 - 21:28
CHP’yi terörle bağlantılı göstermeye yönelik bazı yayın organlarında çıkan haberin tekrar gündeme getirilmesi CHP Aliağa İlçe Örgütü tarafından kınandı.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve CHP Aliağa Belediye Meclis Üyeliğine aday olan Orhan Ulaşzade, geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında yer alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Aynı medya kuruluşu, bu kez de seçimlerden sonra belediye meclislerine giren isimlerle ilgili iddiasını devam ettirdi. Cirit ve Ulaşzade, bu çirkin yayınların İstanbul mağlubiyetini örtmek üzere devam ettirildiğini ifade ederek gerekli her türlü hukuki mücadeleyi vereceklerini belirtti.

Cirit “Büyükşehirleri Kaybetmenin Acısını Bu Tür İftiralarla Çıkaramazlar”

Medya organlarında yer alan ithamların çirkin ve kabul edilemez olduğunu belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Cirit “Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili sayın Hamza Dağ’ın çirkin iddialarının, bu kez de seçilmiş belediye meclis üyelerimiz üzerinden devam ettirilmesi siyasi nezaket ve ahlak kuralları dışıdır. İnsanları karalamak, mesnetsiz iddialarla kişilerin onurunu zedelemek kabul edilebilir bir davranış değildir. Aliağa Belediyesi Meclisi’nde kontenjan adayımız olarak yerini alan sayın Orhan Ulaşzade tüm Aliağa’nın yakinen tanıdığı, sevdiği saygın bir iş insanıdır. Sayın Hamza Dağ’ın da çok yakından tanıdığı, köklü bir ailenin ferdidir. Kaldı ki, aynı aileye mensup Ak Parti üyeleri de bulunmaktadır. Sayın Ulaşzade’ye 20 yıl önce atılan bir iftira ile açılan dava beraat kararıyla neticelenmiştir. Bunun bilinmesine rağmen, eski defterlerden medet ummak ve kişileri karalamak, bu ülkenin iktidar partisinin genel başkan yardımcılığı mevkiini işgal eden bir milletvekiline yakışmamıştır. Halkımız yalan ve iftira üzerine kurulan bu çirkin ve kirli siyaset tarzına gerekli cevabı büyükşehirlerde çıkan sonuçlarla sandıkta vermiştir. Kendisini Türk yargısının üstünde görenler, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde suçsuzluğunu kanıtlamış insanları yaftalamaya çalışanlar, CHP üzerine sürmeye çalıştıkları çamurun lekesini ellerinden çıkaramayacak, bu vebalin altında kalacaklardır. Tüm Belediye Meclis Üyesi adaylarımız Aliağa’nın yakinen tanıdığı, bildiği, tek derdi Aliağa’mıza daha iyi hizmet etmek olan arkadaşlarımızdır. Attıkları iftiralar, yerel seçimlerde karşılaştıkları hüsranı örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Her şeye rağmen, halkımızın bu tür mesnetsiz ve amacı belli iddialara prim vermeyeceğine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

“Hukuk, Gereğini Yapacaktır”

CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Orhan Ulaşzade ise hakkında çıkan haberi kişilik haklarına saldırı olarak gördüğünü belirterek “Aliağa’mıza hizmet için çıktığımız bu yolda, şahsıma atılan iftiralar son derece onur kırıcıdır. Ülkesini seven, ay yıldızlı bayrak altında yaşamaktan şeref duyan bir vatandaş olarak malum medya kuruluşunun şahsıma yönelttiği suçlamalarla ilgili almış olduğum hiçbir ceza bulunmamaktadır. 20 sene önce, tarafıma atılan bir iftira sonucu görülen mahkemenin ilk celsesinde aldığım beraat kararı da bunun belgesidir. Aliağa’da yaşayan, Aliağa’da kazanan, Aliağa aşığı olan bir ailenin ferdiyim. Ailemizin içerisinde her siyasi görüşten olduğu gibi Ak Parti üyesi ve partinin çeşitli yönetim kadrolarında yer alan aile bireylerimiz de bulunmaktadır. Şahsıma atılan iftira onları da derinden yaralamıştır. Kişilik haklarıma saldırı olarak gördüğüm ve bana maddi manevi zarar veren bu ithamlar karşısında ben ve ailem her mecrada konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak, ilgili sitelerde yayın durdurma kararı ve tekzip başta olmak üzere yasal hak arama sürecini de sonuna kadar işleteceğiz. Ben bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Türk yargısı en doğru kararı verecek ve aynı yayın organları yaptıklarının karşılığını bulacaktır.” dedi.