Aliağalı Avukat Zülküf Koçoğlu'ndan İmamoğlu'na Suç Duyurusu

Aliağa’nın tanınmış avukatlarından Zülküf Koçoğlu, halkı kin, nefret ve düşmanlığa teşvik ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hak

Aliağalı Avukat Zülküf Koçoğlu'ndan İmamoğlu'na Suç Duyurusu
Editör: Aliağa Medya
04 Nisan 2019 - 21:36
Aliağa’nın tanınmış avukatlarından Zülküf Koçoğlu, halkı kin, nefret ve düşmanlığa teşvik ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na beraberindeki AK Partili üyeler ile birlikte giden Zülküf Koçoğlu, suç duyurusu öncesinde hükümet konağının önünde açıklamalarda bulundu.

Koçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bizler İzmirimize ve Türkiye’mize çeşitli katkılarda bulunan, ülkemizin çeşitli yerlerine yollar, köprüler, havaalanları gibi yüzlerce eser bırakan, devlet adamlığı noktasında toplumun her kesiminin kabullendiği Sayın Binali Yıldırım’ın sevenleri olarak toplandık. İstanbul’da yapılan yerel seçimlerde her zaman Binali beyin yanında olduk. Kendisi son başbakanımız, meclis eski başkanımız, şuanda da AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayıdır. Adayıdır diyoruz çünkü İstanbul’da hali hazırda sandıklara itirazlar söz konusudur. Bu itirazlar nedeniyle kendisinin destekçisiyiz. İstanbul’da seçimlere itirazlar yapılmış ve bu itirazlar neticesinde binlerce usulsüzlükler tespit edilmiştir. Bu usulsüzlükler neticesinde Binali beyin alması gereken birçok oyun kendisine yazılmadığı, bu oyların büyük bir bölümünün CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı görüşmüştür. Biz buna tepki olması adına burada toplandık. Bir de kafamızda bazı sorular var. Sayın İmamoğlu İstanbul’da seçimlere bu kadar itiraz olmasına rağmen neden Ankara’dadır. Neden İzmir’e gelmek istemektedir. Neden Anıtkabir’de ulu önder atamızın kabrini de hatırasını da kullanarak toplumu kin ve nefrete teşvik etmektedir. Neden İzmir’de İzmir büyükşehir belediye binasında veya belediyenin bir tesisinde değil de İzmir’de cumhuriyet meydanında bir halk buluşması yapmak istemektedir anlamış değiliz. Kendisi muhtemelen bu itirazlar neticesinde oluşabilecek, kendi aleyhine olumsuz bir durum olması durumunda halkı bir ayaklanmaya, galeyana getirme çabası içindedir. Biz bunlardan çok rahatsızız. Bu nedenle burada Sayın Binali Yıldırım’ı sevenler olarak toplandık.  Ekrem İmamoğlu hakkında savcılığa halkı kin ve nefretle tahrik ve düşmanlığa itmekten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız”

Yapılan basın açıklamasının ardından Avukat Zülküf Koçoğlu ve beraberindeki AK Partili üyeler Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.