Bergama'da Çanakkale Destanı'nın 106'ncı yılı törenle anıldı

Bergama'da Çanakkale Destanı'nın 106'ncı yılı törenle anıldı
Editör: Aliağa Medya
19 Mart 2021 - 00:37
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106'ncı yıl dönümü nedeniyle Bergama’da Garnizon Şehitliği’nde bir tören düzenlendi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Her siperde ayrı birer destan yazan kahraman ordumuz, bu zaferin sonunda ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır” dedi.
Bergama Şehitliği’ndeki Anma Töreni’ne Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, protokol üyeleri, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende çelenk sunumu ardın aziz şehitlerimiz anısına saygı ateşi yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz tarafından şehitlerimizin ruhu için dua edildi, Fatiha okundu. Günün anlam ve önemi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz tarafından yapılan konuşma, İlkokul ve Ortaokullar arası düzenlenen ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ temalı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve şehit kabirlerinin ziyareti ile tören son buldu.
BAŞKAN KOŞTU; “TÜM DÜNYA’YA ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ DEYİŞİMİZİN YIL DÖNÜMÜNÜ GURURLA YAŞIYORUZ”
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106.’ncı yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayımlayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için gözünü kırpmadan cepheye koşan aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Çanakkale Deniz Zaferi ile tüm Dünya’ya ‘Çanakkale Geçilmez’ deyişimizin yıl dönümünün gururla yaşandığına açıklamasında işaret eden Belediye Başkanı Koştu, “Bu zaferimiz, Dünya tarihine altın harflerle yazılan bir zaferdir. 18 Mart 1915, milletimizin tarihinde inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir destanın tarihidir. Çanakkale, ulusumuzun bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olmuştur. Her siperde ayrı destan yazan kahraman ordumuz, bu zaferin sonunda ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu şanlı destanımızla Dünya’ya halkımızın bağımsızlık tutkusunu bir kez daha duyurmuş olduk” dedi.