Başkan Berk: "Demokrası meydanındaki ürün satışları durduruldu"

Başkan Berk: "Demokrası meydanındaki ürün satışları durduruldu"
Editör: Aliağa Medya
31 Aralık 2021 - 14:54
Aliağa İlçesi'nde Demokrasi Meydanı'nda bir dernek tarafından stand kurularak ürün satışı yapılması üzerine Aliağa Esnaf Odası'nın girişimleri sonucu satışlar durduruldu.
Son yıllarda pandemi nedeniyle ekonomimizin tüm katmanlarında zorluklar yaşanırken Aliağa'daki esnaf sanatkarların ve üreticilerin büyük ölçüde zarar gördüğünü söyleyen Başkan Serdar Berk,pandemi sürecinde büyük sıkıntılara göğüs geren Aliağa esnafının ayakta kalabilmesinin ilçemizin ekonomisi adına büyük önem taşıdığını söyledi.
Bu nedenle Demokrasi Meydanı'na kurularak ürün satışı yapılacak standların her zaman Aliağa esnafını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Başkan Serdar Berk, bu tarz standların Aliağa esnafı tarafından açılmasının daha uygun olacağını belirtti.
 Meydanda kurulmuş olan standlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Berk” Bizim odamızın belirleyici kriteri esnafımızın sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşturulması, yapılması gerekenlerin yapılması, atılması gereken adımların atılmasıdır.” Biz geçirdiğimiz zor günler içerisinde de Aliağa esnafına sahip çıkılmasını ve alışverişin Aliağa esnafından  yapılmasını her zaman dile getirmekteyiz. Aynı şekilde burada tekrar vatandaşlarımıza söylüyorum. Aliağa esnafına sahip çıkılmalıdır.
Demokrasi Meydanı'nda bir dernek  tarafından çadırlar kurularak, hediyelik eşyanın yanı sıra yiyecek-içecek ürünlerinin satışının yapıldığı andan itibaren Esnaf Odası olarak gerekli mercilere başvurular tarafımızca yapılmıştır.30 Aralık gecesi itibariyle demokrasi Meydanı'nda ürün satışları zabıta ekipleri tarafından  durdurulmuştur. Odamız ve esnafımız her zaman şehit ailelerinin yanındadır.Ve Oda olarak zaman zaman  şehit ailelerine yardımlarda bulunmaktayız. dedi