Başkan Aslan ; "Aliağa'da kira bedeli azami şuanda 10 bin TL isteniyor"

Başkan Aslan ; "Aliağa'da kira bedeli azami şuanda 10 bin TL isteniyor"
Editör: Aliağa Medya
19 Haziran 2023 - 20:23
HÜDA PAR Aliağa ilçe başkanı İslam Aslan ve beraberindeki heyet, halkın yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için emlak sektöründe faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Yüksek kira artışları nedeniyle ciddi mağduriyetlerin yaşandığını dile getiren Başkan aslan, yüksek kira artışlarının insani ve ahlaki olmadığını söyledi.

İşyeri ve konut kiralarındaki artışın sebepleri arasında Aliağa'nın işçi kenti olması  hızla gelişim ve göç aldığı gözardı edilemez bir hakikat  olduğunu  vurgulayan  İlçe Başkanı Aslan bu sebeple kiralık ev ihtiyacı karşılanamadığını belirtti.

Başkan Arslan “Neredeyse yok denecek kadar az olan kiralık evlerinde kira bedeli azami  şuanda 10 bin TL isteniyor. Farklı etkenleri de var elbette. Bunun için toplumsal birçok konuda olduğu gibi kira konusunda hem ev sahibi hem de kiracı birbirlerine karşı anlayışlı ve vicdani olarak yardımcı olmalıdırlar. Acilen önlemler alınmalı çözümler üretilmeli ve vatandaşlarımızın rahat bir nefes almaları sağlanmalıdır.” dedi.