Başkan Adar: ' Azerbaycan Türk Toprağıdır ve İlelebet Türk toprağı olarak kalacaktır'

Başkan Adar: ' Azerbaycan Türk Toprağıdır ve İlelebet Türk toprağı olarak kalacaktır'

Başkan Adar: ' Azerbaycan Türk Toprağıdır ve İlelebet Türk toprağı olarak kalacaktır'
Editör: Aliağa Medya
08 Ekim 2020 - 12:49
 İYİ  Parti Aliağa İlçe Başkanlığınca ,Ermenistan'ın saldırılarında Azerbaycan’da  şehit olan  Asker ve siviller için lokma hayrı yapıldı. Lokma hayrında konuşan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar “ Dağlık Karabağ Azerbaycan Türk toprağıdır ve Ermenistan adlı terör devleti bu topraklardan derhal hemen çekilmelidir”. dedi
Demokrasi  Meydanı'nda düzenlenen programda vatandaşlara lokma dağıtıldı, dualar edildi.

Programa İyi Parti Kadın politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Serap Özökten , Gençlik politikalarından sorumlu İl başkan yardımcısı Oğuzhan Yar, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Baki Eren,CHP Aliağa İlçe başkanı Avukat Özlem Şan Oğuzhan ,CHP Aliağa Belediye  Meclis Üyeleri Savaş Dağdeviren ve Mehmet Çelik, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı  Mahmut Koç, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Gürcan Alkan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar,İş Adamı Ve CHP Eski Belediye meclis üyesi Erol Güngör,İYİ Parti Aliağa  İlçe   yönetim kurulu üyeleri ile partililer  ve çok sayıda çok sayıda vatandaş katıldı.

'Tek  Millet İki  Devlet  Can Azerbaycan’
Lokma hayrında konuşan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Bugün can Azerbaycan’da şehit olan sivil ve askerlerimiz için lokma hayır düzenlediklerini son zamanlarda Ermenistan adlı terör devleti kardeş Azerbaycan’a karşı bölge huzurunu bozacak girişimlerde bulunduğunu söyleyen  Başkan Adar  Tek  Millet İki  Devlet  can Azerbaycan’ın yanında olduklarını söyledi .
İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar,” Son olarak 11 gün önce yapmış olduğu saldırıylada resmen savaş ilan etmiş sivil halkın üstüne bombalar yağdırmıştı. Sovyetler Birliği’nin dağılması ndan hemen sonra Ermenistan adlı terör devleti maalesef 1988’den itibaren Azerbaycan Toprakları içerisinde dağlık karabağ‘ı işgal etmişti dünya devletlerinin ve dünya kamuoyunun sessiz kaldığı bu işgalle birlikte bu son saldırı artık bardağı taşıran son damla olmuştu. AGİT MİNSK gurubunun barış girişimlerine çaresiz kalması neticesinde Ermenistan iyice azmaya başlamıştı. Dağlık Karabağ Azerbaycan Türk toprağıdır ve Ermenistan adlı terör devleti bu topraklardan hemen çekilmelidir. Azerbaycan’da yaşanan bu üzücü durum karşısında Hayatını kaybeden sivil ve asker şehitlerimize Allah’tan rahmet diler kardeş Azerbaycan ve ailelerine baş sağlığı dilerim. Bilsinler ki Azerbaycan Türk toprağıdır ve ilelebet Türk toprağı olarak kalacaktır. Tek  Millet İki  Devlet  Can Azerbaycan’ın yanındayız “ dedi.