Aliağa'da Eğitim-Sen, pandemide eğitimi konuştu

Aliağa'da Eğitim-Sen, pandemide eğitimi konuştu
Editör: Aliağa Medya
08 Ekim 2020 - 14:53
İzmir’in Aliağa İlçesinde Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubeye bağlı Dikili, Aliağa, Bergama, Kınık , Menemen  ve Foça temsilcileri ve üyeleri araya gelerek pandemi koşullarında eğitimin sorunlarını konuştu.
Eğitim Sen MYK üyesi  Özgür Bozdoğan katılımıyla Eğitimsen 2 nolu şube bakırçay havzası Menemen ve Foça  sendikalarının katılımıyla Sultanpark ‘da  etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte konuşan Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Özgür Bozdoğan eğitimdeki eşitsizlikleri dile getiren Bozdoğan, Doğal olarak uzaktan eğitimle ilgili sorunları çözme iradesine sahip olmak için önce sorunları tespit etmek sorun olduğunu görmek gerektiğini belirtti .
Bozdoğan “Tarladaki çocuğu sen çocuk işçi olarak görüp bunu bir sorun olarak kabul etmeyen Milli Eğitim Bakanlığından nasıl sorunları çözmesini bekleyebiliriz. Uzaktan eğitimde eşitliği nasıl sağlayacağız. Eşitsizlik yaratan her bir uygulamanın ortadan kaldırılması gereklidir. Çocukların sorunlarının çözülmesi noktasında bakanlığı adım atmaya çağırıyoruz” dedi.
Eğitim Sen MYK üyesi  Özgür Bozdoğan konuşmasının  bölümünde Eğitim izleme kurulları oluşturmayı planladıklarını vurgulayan  Bozdoğan, bu kulların eğitime ulaşamayan çocukların tespit edilmesi ve eğitim emekçilerinin sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüteceğin ifadelerini kullandı
Etkinlik ’de İlçelerden gelen öğretmenler söz alarak okullarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.