Arka Sokaklarda Sevindiren Yardım Programı

Arka Sokaklarda Sevindiren Yardım Programı
Editör: Aliağa Medya
24 Ekim 2020 - 15:32
Bir Paket Mutluluk Yardım Derneği ve İyilik İçin Uluslararası İnsani Yardım Derneği iş birliği ile İzmir’in Konak ilçesinde Basmane, Kapılar ve Yenişehir mahallelerinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren ailelere market alışveriş kartı, çocuklara ise oyuncak dağıtımı yapıldı.
Bir Paket Mutluluk Yardım Derneği ve İyilik İçin Uluslararası İnsani Yardım Derneği işbirliği ile İzmir’in Konak ilçesinde, dar gelirli mülteci ailelerin çoğunlukla yaşadıkları Basmane ve Kapılar mahallelerinde ailelere 100 lira değerinde market alışveriş kartı, çocuklara ise oyuncak dağıtımı gerçekleştirdi. Yardım programına Bir Paket Mutluluk Derneği Başkanı Kübra Dora Yıldız, İyilik İçin Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Bünyamin Ertekin, dernek yönetim kurulu üyeleri Erkan Karagöz, Ahmet Patır ve dernek gönüllüleri  katıldı.
Başkan Bünyamin Ertekin, "Bugün ülkelerinden başta savaş olmak üzere çeşitli nedenlerle ayrılan ancak ülkemizde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin yardım çığlıklarına kayıtsız kalmamak adına buradayız. 
İzmir'de mültecilerin çoğu, “İzmir'in arka sokakları” adı da verebileceğimiz, kiraların ucuz olduğu ve sokaklarda Türkçe kadar Arapça'nın da duyulduğu İzmir'in görünen modern yüzüne oranla geri kalmış mahallelerde ikamet ediyorlar. 
Bizler bugün olduğu gibi sorunlarını çözmelerinde kendilerine nasıl yardımcı olabileceğimize odaklanarak zaman zaman bu mahalleri ziyaret ediyoruz ve bağışlanan insani yardımları, daha en  temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan bu ailelere ulaştırmaya çalıyoruz" dedi.