Aliağalı vatandaşlar kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadı

Hastaları düşünerek demokrasi meydanındaki Kan verme aracına gelen duyarlı vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak kan bağışında bulunuyor.

 Aliağalı vatandaşlar kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadı
Editör: Aliağa Medya
10 Mayıs 2020 - 02:38
Hastanelerde tedavi gören talasemi, lösemi, kanser ve diyaliz hastalarının düzenli olarak kan ihtiyaçlarının devam ettiğini ancak kan ihtiyaçlarının tümünün karşılanamadığını açıklayan Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Bu hastaların mağdur etmemek için yardımsever vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz çağrısını duyan Aliağalı vatandaşlar 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde giderek, Kızılay mobil aracında kan bağışında bulundular.
Hastaları düşünerek demokrasi meydanındaki Kan verme aracına gelen duyarlı vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak kan bağışında bulunuyor. Bağış sayısı henüz istenilen seviyede olmazken, yetkililer halkı ihtiyaç durumdaki hastalar için kan bağışlamaya çağırdı. Kan bağışı mobil aracına gelenler için, sosyal mesafe aralıkları görevlilerce sağlanarak, gerekli önlemler alındı.
Meydana gelerek kan bağışında bulunan Bülent Edremitli düzenli olarak kan vermekte fayda olduğunu ve kendisini zaman zaman kan verdiğini söyleyen Edremitli, “Ben Kızılay, donörüyüm cep telefonuma kan stoklarının azaldığına dair mesaj geldi ben de  kan bağışını bulunmak için buraya geldim kan bağıştan bulundum. Bu zor günlerde hastanede yatıp kana ihtiyacı olan birçok insan var. Bu süreçte tanımadığımız insanlara da yapabileceğimiz en güzel yardım kan bağışında bulunmak. Ben herkesi bu zor süreçte kan bağışına davet ediyorum “ dedi.
Önder Gürelli Kızılay’ın kan stokların azaldığını duyduğunu söyleyerek “ Kan stokların azalmasından dolayı buraya gelerek kan vererek katkı bulunmak istedim. Bu sokak kısıtlamasına olmasına rağmen buraya gelerek vatanımıza milletimize faydalı olmak için kan verdim. ” diye konuştu.