Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesi ilgili proje Meclis'de kabul edildi.

Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesi ilgili proje Meclis'de kabul edildi.
Editör: Aliağa Medya
12 Aralık 2020 - 23:24
Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla, bölgenin toprak, hava ve su kirliliğinin tespiti için bilimsel çalışmalara yönelik yapılan araştırmalar ve ön çalışmaların  ilişkin proje teklifleri istinaden  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan Protokol Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onayladı.
CHP Aliağa Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin sosyal  medya hesabında yaptığı paylaşımında   Meclis üyeleri ile birlikte  Daha önce bilgilendirmeler yaptıkları ve  çalışma ve gayretleriyle Aliağa ve civanndaki çevre kirliliğinin tespiti amacıyla yapılan araştırma sonucuna göre hazırlanan proje  kabul teklifi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildiğini belirtti.

Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin  kendi  sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı “Daha önce bilgilendirmelerini yaptığımız üzere, çalışma ve gayretlerimizle;
Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla, bölgenin toprak, hava ve su kirliliğinin tespiti için bilimsel çalışmalara yönelik yapılan araştırmalar ve ön çalışmalar sonucunda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi tarafından sunulan çalışmaya ilişkin proje teklifleri uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan Protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisimizce onaylanmıştı.
Bu bağlamda, planladığımız projemizin saha çalışmaları Aralık Ayı itibarıyla  başlamıştır.  Çalışma süresi 16 ay olarak belirlenmiştir. 6 aylık periyotlar ile raporlamaların yapılması düşünülmektedir.
Aliağa ve çevresiyle ilgili, Aliağa'mızın tarihinde ilk defa böylesine kapsamlı bilimsel çalışma yapılıyor olması beni umutlandırmakla birlikte, bu çalışmanın yapılmasına katkı koymak ve çalışmanın içinde bulunmak beni gururlandırıyor.” Şeklinde paylaşımda bulundu