Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokul Kütüphanesi Açıldı

Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokul Kütüphanesi Açıldı
Editör: Aliağa Medya
03 Aralık 2021 - 00:39
Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokulun bünyesinde Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Şehit Murat Coşkun’un  aile  ,Kütüphaneye  katkı koyan hayırseverler ile okul müdürleri  ve öğretmenler katıldı .
Kurdele kesimi öncesi  konuşma yapan  Okul Müdürü Bengül Özelçi “Öğrencilerin kullanıp araştırmalarda bulunmaları ve kendilerine geliştirmeleri için okul kütüphanesini modern bir şekilde hazırlayarak öğrencilerin hizmetine sunduk .Kütüphanemizde. 1700 e yakın kitap öğrencilerimiz ile buluşturuldu. Öğrencilerimiz kütüphanede bir yandan kitap okurken, bir yandan da kaynak kitaplardan soru çözerek derslerine çalışacak . Okulumuzdaki kütüphanenin oluşumunda katkılarını esirgemeyen kıymetli hayırseverlerden “Egelim Lojistik Kemal ERİM, 32 No Lu Aliağa Motorlu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Selahattin İŞÇİOĞLU, Saka Beton Şükrü Saka, Tügva İl Başkan Yardımcısı Elif Gizem Büyükyıldırım ile Tuğba Aydoğan ve Tügva Aliağa  Başkanı Muhammed Keskin'e teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Bengül Özelçi  konuşmanın ardından  Kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Karaman yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi” Çocuklarımızı böyle güzel ortam ve faydalı imkanlara kavuşturmak bizleri mutlu ediyor. Bunlara vesile olan hayırseverlerimize de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kütüphane gibi önemli alanlar boş kalmamalı ve dolu dolu değerlendirilmeli. Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz ve hatta insanlarımız boş vakitlerinde kütüphanelere gelerek kitaplarla haşır neşir olması, bilgiye ulaşması için çok önemli. Ne olursa olsun hangi çağda yaşarsak yaşayalım bizi aydınlatacak yarınlara hazırlayan tek yolu kitap okumaktan geçer" dedi
Daha Sonra Okullun kütüphanesinde oluşturulmasına katkılarından  hayırseverlere plaket takdim edilirken ,açılış programına destek ve katkılarından dolayı Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’a ve eğitim öğretime katkılarından dolayı Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a okul  adına teşekkür amaçlı hediyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü  Dr. Erdoğan AKYÜZ tarafından takdim edildi.
Program katılımcılara  ikramların ardından son buldu.