Aliağa'nın hakim ve savcı atamaları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/07/2023 Tarihli ve 1554 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi yayınlandı. Yaz kararnamesine göre 20 il, 38 ilçenin Cumhuriyet Başsavcıları değişti.Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 2023 yaz kararnamesiyle Aliağa Adliyesi’ndeki bazı hakim ve savcıların görev yerleri değişirken yerlerine yenileri atandı.

Aliağa'nın hakim ve savcı atamaları belli oldu
Editör: Aliağa Medya
18 Temmuz 2023 - 13:58
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin, 3 bin 36 adli ve 387 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı ana kararnamesi kurumun internet sitesinden yayımlandı. Kararnameyle Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van ile 38 ilçenin Cumhuriyet başsavcıları değişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fahri Mutlu Tosun, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk ise Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.
Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na,  Uzun yıllar Aliağa’da görev yapan  Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

   'Aliağa’ya Yeni Atamalar '

Kararname sonrası Aliağa'da   7 hakim ve savcı yeni görev yerlerine atandı. 4 hakim ve  savcının ise Aliağa yeni görev yeri oldu Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/07/2023 Tarihli ve 1554 Sayılı Adli Yargı Kararnamesine göre; Numan Haktan Avci Aliağa Cumhuriyet Savcısı Hatay Cumhuriyet Savcılığına, Alican Eroğlu Aliağa Cumhuriyet Savcısı Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına, Muhammed Özdemir Aliağa Cumhuriyet Savcısı Kırıkhan Cumhuriyet Savcılığına, Yeşim Kanmaz Eroğlu Aliağa Hâkimi Bakırköy Hâkimliğine, Nur Cansu Aydın Aliağa Hâkimi Küçükçekmece Hâkimliğine, Batuhan Salim Yeşilköy Aliağa Hâkimi Hatay Hâkimliğine, Can Aydın Aliağa Hâkimi Küçükçekmece Hâkimliğine görevlerine atanırken,
Yunus Yıldız Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı Aliağa Cumhuriyet Savcılığına, Özgür Burak Aydoğdu Akçakale Cumhuriyet Savcısı Aliağa Cumhuriyet Savcılığına, Alper Oluk Kalkandere Hâkimi Aliağa Hâkimliğine, Ayfer Şık Küre Hâkimi Aliağa Hâkimliğine görevlerine getirildi.