Aliağa Karaköy Mahallesi'nde muhtarlık seçimi yapılacak

Aliağa Karaköy Mahallesi'nde muhtarlık seçimi yapılacak
Editör: Aliağa Medya
05 Haziran 2021 - 01:10
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde muhtar seçilen ancak daha sonra hayatını kaybedenler için ara seçim yapacak.  Aliağa’da Karaköy  Mahallesi sakinleri yeni muhtarlarını 6 Haziran’da seçecek.
31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimi kazanarak muhtar olan Şerif Çepiç  2021 yılının mart  ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Çepiç’in yerine Baş aza  Yunus Türkmen görevi üstlenmişti.
Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 6 Haziran Pazar günü, seçimlerin tekrarlanmasına ve ara seçim yapılmasına karar verildi.  6 Haziran Türkiye genelinde muhtarlık, ihtiyar heyeti gibi toplam 752 yerleşim biriminde seçim yapacak.
Vefat eden muhtarın yerine vekalet eden Yunus Türkmen Karaköy  Mahallesi'nde aday oldu.

Yunus Türkmen “Pazar günü yapılacak seçimde adayım. Merhum Şerif abimizin görevini sonuna kadar hakkını vererek götüreceğime inanıyorum. Köylümüzün de bu konuda benim yanımda olacaklarına, destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Seçim sonuçları Karaköy Mahallemize şimdiden hayırlı-uğurlu olsun.." ifadelerini kullandı