Aliağa ilçesinde  maske ve sosyal mesafe kuralına yeterince uyulmuyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile kontrollü sosyal hayatın yaşandığı Aliağa’da  bazı vatandaşların sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uymadıkları gözlendi.

Aliağa ilçesinde  maske ve sosyal mesafe kuralına yeterince uyulmuyor
Editör: Aliağa Medya
21 Haziran 2020 - 23:59
Yeni normalleşme süreciyle birlikte Aliağa ilçesinde bazı caddeler  eski yoğunluk geri dönmeye başladı. Maske takmanın zorunlu hale getirilmesine rağmen İstiklal Caddesi'nde bazılarının maskeyi takmadığı, bazılarının da çenesinin altında takması dikkat çekti.
1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci sonrası Aliağa ilçesinde İstiklal Caddesi ,Hükümet İle Fevzi paşa  ve Atatürk caddelerine  gelenler sosyal mesafe kuralına uymamaya ve maske takmamaya devam ediyor.
Yapılan tüm uyarılara rağmen İstiklal Caddesi'nde dolaşan bazı vatandaşların maske takmadığı ,görülürken, bazılarının da yanlarında bulundurdukları maskeyi uygun şekilde kullanmaması dikkat çekti.
“Maske Takmayanlara Ceza yazılsın”
İstiklal caddesinde   bir dükkanda esnaflık  yapan A.N isimli bayan   cadde üzerinde   vatandaşların bazılarının  maske takmadığını ,ı kendisinin ve diğer vatandaşların sağlıklarını tehlikeye attıklarını  bu nedenle bu cadde üzerinde  gerekli denetimlerin yapılarak maske  takmayanlar hakkında  ceza kesilmesini isteyen A.N .”Bilinçsiz çok insan var etrafımızda inanılmaz derecede  maskesiz dolaşan var .Burada esnafım. Mesela gün içerisinde dükkana maskesiz  giren çok  kişiler var .uyarıyoruz. Maske takıp ne yapacağız diyenleri de  görüyoruz cezaların daha fazla olmasını istiyoruz bu açıdan .Virüsün bulaşma tehlikesi var.” Şeklinde konuştu
Taner K. İsimli şahıs ise  kendisini yasaklara uyduğunu ve herkesin kendisinden sorumluğunu olduğunu söyledi .Taner K.” Sosyal mesafeye  dikkat ediyorum maskemi takıyorum. Kurallar uymayan kendilerini yaparlar. Dikkat etmeliyiz. Hastalığının nerede geleceği belli olmaz Keşke herkes maskesini taksa. Yalnız kaldığında park’da, deniz kıyısında maskesini çıkarta bilir Fakat toplumun olduğu yerlerde  ve yasaklanan caddelerde  mutlaka suretle maskeleri takmaları gerekmektedir.
 
"Aliağa’da maske kullanımının zorunlu olduğu cadde ve sokaklar"
 
İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, Aliağa’da maske kullanımının zorunlu olduğu cadde ve sokaklar; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi, Atatürk Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, İzmir Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, 275 Sokak, Güzelhisar Caddesi, Rumeli Caddesi, Aşıklar Caddesi ve Onat Kutlar Caddesi olarak belirlendi.