Aliağa'da 16 yapı, Menemen'de 10 kayıt belgesinin iptal edildi

Aliağa'da 16 yapı, Menemen'de 10 kayıt belgesinin iptal edildiği duyuruldu.

Aliağa'da 16 yapı, Menemen'de 10 kayıt belgesinin iptal edildi
Editör: Aliağa Medya
22 Haziran 2020 - 01:59
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İmar Barışı kapsamında İzmir'de, 2 bin 118 Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiğini bildirdi.  En çok Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği ilçelerin başında Çeşme, Bornova ve Urla'nın geldiği belirtilirken Aliağa'da da 16 yapı, Menemen'de 10 kayıt belgesinin iptal edildiği duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli Oluşturma" projesi kapsamında 81 ilde, İmar Barışı'na girmeyen yapılar tespit ediliyor. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten  İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, İzmir’de  yasalara aykırı yapı belgesi alan yapıları tek tek tespit ettiklerini ive belgeleri iptal edildiğini .,Resmi yazı vasıtasıyla  30 ilçe belediye başkanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderildiğini Yıkımı yapılan yapılar ile yapılmayan yapılara ilişkin gerekçelerin İzmir Valiliğine iletilmesi istenirken, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş olmasına rağmen yıkılmayan yapıların sorumluları hakkında işlem yapılacağı ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi

İzmir'de en çok Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği ilçelerin başında  gelen Çeşme ilçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilçe'deki başvuruları incelemesi için İl’den  2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, tüm başvuruları didik didik incelemeyi sürdürüyor.

En  çok Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği ilçelerden  Çeşme’de 649, Bornova’da 452 ve Urla’da 336 Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Denetimlerine devam eden Bakanlığın Aliağa’16, Foça'da 15, Dikili'de 26, Menemen'de 10 Bergama da 1  yapı kayıt belgesini iptal ettiği bildirildi.