Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan İsrail protestosu

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan İsrail protestosu
Editör: Aliağa Medya
21 Mayıs 2021 - 01:51

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yayınladı.
Tüm bu yaşananlara dünyanın çeşitli yerlerinden tepkiler yükselirken Petrol-İş Aliağa Şube binası önünde bir araya gelen platform bileşenleri,Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanında olduğunu belirten basın açıklaması yayınladı.
Platform bileşenleri adına açıklamayı okuyan Eğitim İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara,” Gelinen noktada Filistin sorunu Ortadoğu’nun çözülemeyen düğümlerinden biri olarak dururken işgalci İsrail’in Kudüs’te Mecscidi- Aksa’daki Filistinlilere saldırısı ile yeniden dünya gündemine oturdu. Sonunda işgalci Siyonist İsrail işi savaş uçakları ile Gazze’ye hava saldırıları yaparak sivilleri, çocukları katletmeye kadar vardırdı. Yüzlerce Filistinli’yi öldüren, onlara destek veren herkese saldıran İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil; terörist dediği Filistinli örgütleri kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimlerinin sus pus bir şekilde olayı seyretmektedirler.” denildi.
İsrail'le ticari, diplomatik ilişkisini kesmesilsin”
Açıklamada ayrıca;” Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak , Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındadır. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri İsrail’in Filistin halkına karşı soykırımı andıran saldırısını kınıyor ve AKP-MHP iktidarını Türkiye’nin İsrail’le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli bütün adımları atmaya çağırıyoruz.” sözlerine yer verildi.