Aliağa Demokrasi Platformu" "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz."

Aliağa Demokrasi Platformu" "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz."
Editör: Aliağa Medya
10 Mart 2021 - 01:08
Aliağa Emek ve  Demokrasi Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Petrol İş sendikası önünde bir araya gelen platform bileşenleri Demokrasi meydanına yürüdü.
Yürüyüş ’de “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var” pankartı açan kadınlar “Eşit işe eşit ücret”,  “ Yaşasın Kadın dayanışması  sloganları attı.
 Demokrasi meydanına Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına  Basın açıklamasını  Müge Çamcı
okudu. Basın açıklamasını okuyan Müge Çamcı  şunları söyledi; Dünya kadınlarının eşitlik ve özgürlük mücadelesinin adıdır 8 Mart. Yakılarak katledilmiş 129 tekstil işçisine adanmış, devrimlere kapı aralayan Petersburglu kadın işçilerin 8 Mart 1917’deki grev ve direnişlerinin tarihselliğiyle şekillenmiştir. Kadınların ezilmesinin, emeğiyle ve bedeniyle sömürülmesinin, tümüyle eşitsiz koşullara mahkum edilmesinin tüm deneyim ve görünümlerine karşı gücümüzü birleştirdiğimiz gündür” dedi.
Daha iki gün önce bir kadının sokak ortasında çocuğunun önünde şiddete uğradığı videoyu izlendiğini söyleyen Çamcı” Ülkemizde 2020 yılında 370 kadın erkekler tarafından katledildi. En az 171 kadının ölümü şüpheli olarak kayıtlara geçti. Daha iki gün önce bir kadının sokak ortasında çocuğunun önünde şiddete uğradığı videoyu izledik. Bizler 8 Mart'ta haklarımız ve hayatlarımız için sokağa çıkmaya hazırlanırken ülkenin dört bir yanından şiddet haberleri gelmeye devam etti.” diye konuştu.
“Kazandığımız haklarımızdan vazgeçmiyoruz.” 
 Kazanılan  haklarda vazgeçmeyeceklerini belirten camcı “Kadınları her türlü şiddete karşı kanunlar ile koruyan, şiddet maduru kadın ve çocuklar için barınma, yaşamı sürdürme ihtiyaçlarını karşılayacak bütçeyi zorunlu kılan, kadının  kürtaj hakkını ve kadının kendi bedeni üzerindeki söz hakkını korumayı esas alan ,zorla ve erken yaşta evlilikleri geçersiz sayılmasını sağlayan İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. Kazandığımız haklarımızdan vazgeçmiyoruz.
6284 sayılı kanunun bize sağladığı,  nafaka haklarımızdan, şiddete uğrayan ve uğraması muhtemel kadın ve çocuklarımızın korunması için elde ettiğimiz haklarımızdan vazgeçmiyoruz. 
Özgürlük ve eşitlik mücadelemizi haykırmak için , alanlarda  ,meydanlarda sokaklarda  birlikte mücadele  etmekten vazgeçmiyoruz.
 Kapitalizme, cinsel ,sınıfsal ,ulusal sömürüye, ataerkiye, baskı ve zorbalığınıza karşı dayanışmayla güçlenecek, dünyayı değiştirmek için mücadele etmekten vazgeçmiyoruz.
Bizler 8 Mart'ta haklarımız ve hayatlarımız için sokağa çıkmaya hazırlanırken ülkenin dört bir yanından şiddet haberleri gelmeye devam etti. İfadelerini kullandı.