Aliağa'da Zeytin Budama Kursları Devam Ediyor

Aliağa'da Zeytin Budama Kursları Devam Ediyor
Editör: Aliağa Medya
07 Mart 2024 - 01:14
Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü, zeytin yetiştiricilerine yönelik budama kursları ve saha kontrolleri ile zeytinin verimliliğini ve kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü teknik personeli, zeytin bahçelerinde budama ve hastalık-zararlılarla mücadele konusunda çiftçilere yönelik saha kontrolleri ve bilgilendirmeler yapıyor. Bu sayede, zeytin yetiştiricilerinin doğru budama tekniklerini uygulamaları ve zeytin ağaçlarını hastalıklara ve zararlılara karşı korumaları sağlanıyor.
Hacıömerli Mahallesi'nde ise uygulamalı zeytin budama kursu gerçekleştirildi. Kursta kursiyerlere, teknik personel tarafından budama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Helvacı Mahallesi'nde teknik personelin anlatımlarıyla zeytin budama kursu başladı. Kursta zeytin budama teknikleri teorik olarak anlatılıyor.
Kurslarda, zeytinin verimini ve kalitesini artırmak için budamanın önemi, budama zamanı ve budama teknikleri gibi konularda bilgiler veriliyor. Ayrıca, zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri de anlatılıyor.