Aliağa'da "Üç Fidan"a duygu dolu anma

Aliağa'da "Üç Fidan"a duygu dolu anma
Editör: Aliağa Medya
07 Mayıs 2024 - 10:44
Aliağa İlçesi'nde, Türkiye'deki devrimci hareketin önemli figürleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 52. yılında duygu dolu bir anma gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Örgütü tarafından düzenlenen etkinlik, Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Program, CHP Aliağa İlçe Örgütü Başkanı Ali Serce'nin açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Serce, Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye için ortaya koydukları fedakarlıkları vurgulayarak, mücadelelerinin unutulmayacağını belirtti.
Başkan Serce'nin konuşmasında şu ifadelere yer verildi: "Bugün altı Mayıs, Türkiye Devrimci Gençlik Hareketi'nin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın katledilişlerinin 52. yıl dönümü. Değişim yakmak büyük bir cesaret, yürek, bilgi ve birikim meselesidir. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ülkenin yeniden bağımsızlığı için hayatlarını ortaya koyarak mücadele verdiler."

Program, Grup Geniş Merdiven'in oratoryosuyla devam etti ve Aslı Esma Karaca'nın yönetmenliğini üstlendiği "Devrimin Beyaz Küheylanı BEYAZ MOTOSİKLET" adlı belgesel film gösterimiyle sona erdi.