Aliağa'da Lokanta ve kafeler yeniden açıldı

Covid-19 nedeniyle geçici olarak kapanan restoran ve kafeler, yeniden açıldı.

 Aliağa'da Lokanta ve kafeler yeniden açıldı
Editör: Aliağa Medya
02 Haziran 2020 - 04:14

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Aliağa ilçesinde geçici olarak kapanan restoran ve kafeler, normalleşme süreci çerçevesinde hizmet vermeye başladı.
Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçesi işletmecileri sabah erken saatlerde iş yerlerine gelerek dükkanlarını temizledi. Daha sonra dezenfekte ettikleri işletmelerinde uzun bir aranın ardından müşterilerini beklemeye başladı.
 Birçok Lokanta ve  restoran işletmecisi sabahın erken saatinde yemek yapmak için mesaisine başladı. Esnaf uzun süren ayrılığın ardından tekrar dükkanlarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. . El dezenfektesi yapıldıktan sonra işletmelere alınan müşteriler, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenlenen  oturtuluyor.
Kahvehane sahipleri müşterilerini kahvehanede otururken görmekten büyük  mutluluk gördüklerini Fakat genelge doğrultusunda   iskambil, okey ve tavla oynanmasını yasak olmasından dolayı müşterilerin  bazıların kahvehanelerin  gelmediklerini  belirtti. Bazı Kahvehane işletmecileri en azından okey  ,iskambil ,tavlanın  oyunların  azından eldivenle oynamalarının müsadele edilmesini istediler.
Kafeler sokağından bulunan Kafe işletmecileri  işletmelerinin  yeniden açmanın heyecanını yaşadığını söyledi.