Aliağa'da Emekliler günlerini sorunlarla kutladı

Aliağa'da Emekliler günlerini sorunlarla kutladı

 Aliağa'da Emekliler günlerini sorunlarla kutladı
Editör: Aliağa Medya
30 Haziran 2020 - 00:29
DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şubesi,  30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe emeklilerin sorunlarına değinerek acilen çözüm bulunmasını istedi
 DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şubesi  Emekliler Günü dolayısıyla  Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törene Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe,  ve az sayıda dernek üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sabahattin Yeşiltepe konuşma yaptı. 
“ Yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında yaşamaktayız”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu gün olan 30 Haziran’ın Emekliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Emekli-Sen Aliağa Şubesi Başkanı Sabahattin Yeşiltepe  emeklilerin ekonomik sorunlarını dile getirdi. Emeklilerin çoğunun yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında yaşamakta olduğunu  belirten Yeşiltepe Bizler, ne yazık ki, Emekliler Haftası’nı bir araya gelerek, emeklerimizin karşılığını alarak, ekmeğimizi bölüşeceğimiz sofralar kurarak geçiremiyoruz. Bugün 13 milyon emeklinin 6 milyonu emeklilik sonrası ikinci bir işte çalışmak zorunda kalırken çok büyük bir bölümümüz yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında yaşamaktayız.”dedi.
 
“yıllarca yaşamak için üretenleriz
Şehirleri beton yığınlarına çevirenlerin karşısında, bizler temiz ve yeşil bir doğa; yaşımızın getirdiği fiziksel rahatsızlıklara uygun bir çevre düzenlemesini istediklerini söyleye başkan Sabahattin Yeşiltepe”
Yalan vaatlerden, yanlış politikalardan, ranttan, talandan, yağmadan, yolsuzluktan başka bir şey üretmeyenler bugün bizlere artı değer üretmiyorsanız yaşamayın diyorlar! Bizler, yıllarca yaşamak için üretenleriz.
Yaşayacağız!
Özelleştirmelerle, ranta açılan yeşil alanlarla ceplerini dolduranların, “yol medeniyettir” diyerek her fırsatta yol üstüne yol yapıp o da kar etmeyince şehirleri beton yığınlarına çevirenlerin karşısında, bizler temiz ve yeşil bir doğa; yaşımızın getirdiği fiziksel rahatsızlıklara uygun bir çevre düzenlemesi istiyoruz.” İfadelerini kullandı.