Aliağa'da 18 Merkezde LGS Sınavı Yapıldı

Aliağa'da 18 Merkezde LGS Sınavı Yapıldı

Aliağa'da 18 Merkezde LGS Sınavı Yapıldı
Editör: Aliağa Medya
21 Haziran 2020 - 22:07
Aliağa  ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 1538 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
İlçe genelinde 18 resmi ve özel ortaokulda düzenlenen sınavda 372 yönetici ve öğretmen görev yaptı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, okul girişlerine el antiseptiği yerleştirildi.
Üst düzey tedbirlerin alındığı okullarda  sınava girecek öğrenciler sosyal mesafeye dikkat ederek tek tek içeri girdiler.
Sözel alanda 50, sayısal alanda 40 soruyu cevaplandıran öğrencilerin 155 dakikalık sınav heyecanına, okul dışında dua ederek bekleyen aileleri de ortak oldu.
Aliağa İlçe Milli Eğitim   Müdürü Erdal Bayhan bizzat sınav yapılan  okulları tek tek  ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi. Okulların bahçesinde  Emniyet mensubu, Jandarma personeli ve görevli  öğretmenler dışında kimsenin  alınmadığı  sınavda  öğrencilerin sağlığı sebebiyle hiçbir şekilde okul bahçesi içerisinde su vb. Yiyecek/ içecek dağıtımı yaptırılmadı.
 Aliağa İlçe Milli  Eğitim Müdürü Erdal Bayhan yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sınavların tamamlandığını söyleyen Bayhan ,“"Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarımızda güvenli alanlar oluşturduk. Sınav binalarımız detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı. Bakanlığımızın  göndermiş olduğu talimatlar doğrultusunda  tüm tedbirler alınarak ilçemizde  sorunsuz bir sınav süreci geçirdik. İnşallah sevgili öğrencilerimiz istedikleri sonuçları alırlar. Gençler, geleceğimizdir. dedi.
Sınavdan çıkan öğrenciler  Matematik ve  Türkçe sorularında zorladıklarını belirttiler.