Aliağa CHP Deprem Bölgesi'nde

Aliağa CHP Deprem Bölgesi'nde
11 Mart 2023 - 15:25
Asrın felaketi depremin meydana geldiği 11 il arasında bulunan Depremden en çok etkilenen noktalardan biri olan Hatay iline giden CHP Aliağa ilçe Başkanı  Özlem Şan Oğuzhan   ,CHP İzmir Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz ile birlikte incelemelerde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz ile birlikte  deprem bölgesine giden  ve CHP Aliağa ilçe Başkanı  Özlem Şan Oğuzhan beraberindeki heyet, önce Samandağ İlçesini ziyaret ettikten sonra daha sonra Defne ve Antakya ilçesini ziyarette bulundu .Burada CHP İzmir Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz  , İlçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetim kurulu üyeler, depremzedelerle görüşerek destek ve moral vererek , tüm depremzede vatandaşların yanında olduklarını dile getirerek bir daha böyle acılar yaşanmaması temennisinde bulundular.

Ziyarette  İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “Hatay Antakya ve Samandağ’da depremzede vatandaşlarımızla bir araya geldik. Acılar ve yaralar büyük. Dayanışarak hep birlikte yaralarımızı sarmak tek temennimiz.İfadeleri kullandı.

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz  iseh aklımızdan ve kalbimizden çıkarmadan bölgeye destek vermeye devam edilmesini  istedi .
Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz “İzmir Byükşehir Belediyemizin Antakyada kurulumunu sürdürdüğü konteyner kenti ve halen depremzedeleri konuk ettiği çadır kenti dolaştık. Depremin acıları hala çok taze, çadırkentlerde hayat ise oldukça zor. Depremzede yurttaşlarımız haklı olarak bir an önce konteyner kentlere geçmek istiyor. Depremin 34. günü olmasına rağmen hala örneğin Defne gibi şehir merkezlerinde bile çadır, seyyar wc, banyo, mutfak gibi ihtiyaçlar bile karşılanamamış. Bölgede yıkım gerçekten çok büyük, zorluklar ve sıkıntılar çok fazla. İhtiyaçların karşılanması için dayanışmanın devam etmesi gerekiyor.” dedi


“Enkaz kaldırma çalışması sürüyor”

Gece İzmir Büyük Şehir Belediyesi Antakya Çadır kentinde, otobüs de kaldıklarını ,Güne depremzedelerle ve büyükşehir çalışanlarıyla başladıklarını  belirten CHP İzmir Milletvekili aday adayı Özcan Durmaz  “Gece çadır kent dışında, şehrin ayakta kalan binalarında ışık yoktu, yaşam yoktu. Gündüz gördük ki ayakta kalan binalar ağır ve orta hasarlı olduğu için yaşanılamaz durumda.  Antakya boşalmış, çadırda yaşayanlar dışında hayalet kent görünümünde. Görünen o ki içinde oturulabilecek derecede hasarsız bina bulmak zor.Pek az yerde enkaz kaldırma çalışması sürüyor. Yıkılan binaların yanı sıra yıkılması gereken binalarla birlikte enkaz kaldırma çalışmalarının bile çok uzun süreceği açık” İfadelerini kullandı.