Aliağa Belediyesi 2023 Şubat Ayı Olağan Meclisi Toplandı

Aliağa Belediyesi 2023 Şubat Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Editör: Aliağa Medya
11 Şubat 2023 - 00:04
7 Şubat 2023’te yapılması planlanan Aliağa Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, 2 gün ertelenmesi kararından sonra 9 Şubat 2023 Perşembe günü saat 18:00’da, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Serkan Acar: “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Acı bir felaketin içerisindeyiz. Acımız çok büyük. Salı günü yapacağımız meclisi o nedenle ötelemiştik bugüne. Bugün de meclisimizi yasa gereği yapmamız gerektiğinden, meclisimizi gerçekleştireceğiz. Öncellikle deprem dolayısıyla vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu deprem sürecinde de Aliağa’mızda herkes elinden geldiğince, bir nebze acaba bir yaraya merhem olabilir miyim? diye bir gayret içerisinde. Bu noktada tüm vatandaşlarımıza, STK’larımıza, kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin.” Dedi.
Meclis toplantısı, 03.01.2023 ve 06.01.2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ile başladı. Başkanlıktan gelen 18 maddelik önergenin ve komisyondan gelen 5 maddelik raporun oylanmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergelerden oylamaya sunulan, 1- 2- 5- 8-13. maddelerin imar ve plan bütçe komisyonlarına; 3-4-9-14-15-16-17. Maddelerin de İmar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 6-7-10-11-12. Maddeler oy birliğiyle kabul edilirken 18. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Komisyondan gelen raporlar kapsamında oylamaya sunulan 1. Maddenin, komisyondan geldiği şekliyle kabul edilmesine oy çokluğu ile karar verilirken; 2-3-4-5. Maddelerin komisyondan geldiği şekliyle kabul edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Aliağa Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, dilek ve temenniler bölümünde, Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan  söz aldı. CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan   “Sayın başkan, değerli meclis ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Güneydoğumuzda ve diğer bazı şehirlerimizde ciddi bir deprem felaketi yaşandı. Bu deprem sebebiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın bir an önce şifa bulmasını diliyoruz. Yine halen enkaz altında olup, kurtarılmayı bekleyen yaşam savaşı veren vatandaşlarımızın da bir an önce kurtulması yönünde kurtarılmasını- kelimeler tükeniyor maalesef. Temenni ediyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Bir an önce bu felaketten kurtulmamız tek temennimiz. Teşekkür ederim.” dedi.
Aliağa Belediyesi Şubat  Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından bir sonraki meclisin  7 Mart 2023’te yapılmasına karar verilmesiyle  son buldu.