Adıyamanlı depremzede çocuklardan Başkan Soyer'e teşekkür

Adıyamanlı depremzede çocuklardan Başkan Soyer'e teşekkür
17 Ağustos 2023 - 21:13
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adıyaman’dan 5 günlük tatil ve gezi programı için davet ettiği 39 depremzede çocukla bir araya geldi. İzmir'den çok güzel anılarla ayrılacaklarını belirten çocuklar Başkan Soyer'e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adıyaman’dan misafir etmek üzere kente davet ettiği 39 depremzede çocukla buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 gün boyunca İZELMAN A.Ş.’nin Buca’daki tesislerinde konaklayıp kenti gezecek minikler 20 Ağustos’ta Adıyaman’a dönecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen kent gezisinde eğlenceli anlar yaşayan çocuklar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.  

Başkan Soyer Adıyaman’da söz vermişti
Başkan Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından konteyner kentlerin kurulduğu Adıyaman’da Yaylakonak Belediyesi’ni ziyaret etmiş, bölgenin ihtiyaçlarını sormuştu. Çocukların İzmir’e gelmek istediklerinin belirtilmesi üzerine Başkan Soyer, kentte misafir etmek üzere söz vermişti. 

Kemeraltı'nı gezdiler
Adıyaman Yaylakonak Belediyesi’nde görev yapan iki personelle birlikte 15 Ağustos Salı günü İzmir’e gelen çocuklar ilk olarak Kemeraltı, Saat Kulesi, Atatürk Müzesi ve Kordon’u gezdi. Minikler günü havuza girerek sonlandırdı. İkinci gün ise Karşıyaka Atölye gezisi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi, vapur ile körfez gezisine katılan grup havuz etkinliği sonrasında Başkan Tunç Soyer’i Egemenlik Evi’nde ziyaret etti. Ziyaret programında Başkan Soyer'e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar da eşlik etti.

İzmir'de okumak istiyoruz
Geziden çok memnun kaldıklarını ifade eden çocuklardan bazıları öğretmen, doktor, ressam, savcı olmak istediklerini ve üniversiteyi İzmir’de okumayı hedeflediklerini belirtti. Çocuklardan duyduğu sözler üzerine mutlu olan Başkan Soyer, “İnşallah başarılı olursunuz, buraya üniversite okumaya gelirsiniz” ifadelerini kullandı. Başkan Soyer ayrılırken çocuklara hediyeler verdi.  

“Depremzedeleri unutmadık”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Emrah Orhon, “6 Şubat’taki deprem felaketinden sonra çocuklar için bir şeyler yapmak istedik. Adıyaman’daki depremzede çocukları 5 gün boyunca İzmir’de misafir ediyoruz. Bu çocuklar hiç deniz görmediklerini söylediler. Biz de onları denize ve havuza götürmeyi düşündük. Portatif havuza soktuk, Çeşme ve Seferihisar Sığacık plajlarına götüreceğiz. Depremzedeleri unutmadık. İzmir halkı olarak onların yanındayız. Çocuklar bizim için çok değerli. Elimizden geldiği kadar onların yanındayız” dedi.

“İyi ki İzmir’e geldik”
Çocukları kara yolu ile İzmir’e getiren Adıyaman Yaylakonak Belediyesi personeli Abuzer Açık, “Bu gezi depremzedeler için çok güzel oldu. Herkesin evi yıkıldı. Kiminin babası kiminin annesi ölmüş. Çocuklar için moral oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun buradaki arkadaşlar da her konuda çok yardımcı oldu. Çocukları gezdiriyorlar, eğlendiriyorlar. Kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyorum. Yola çıkarken çocuklar çok heyecanlıydı. Güzel anılar biriktirdiler” diye konuştu.

Havuzu çok sevdim
Tatilin çok güzel geçtiğini belirten Adıyamanlı minik Demirhan Çetinkaya ise, “En çok havuzu sevdim. Yüzdük, çok eğlendik. Buradaki herkes çok iyi, bizi çok iyi ağırladılar. İyi ki gelmişim diyorum. İzmir’i sevdim” dedi.
Diğer bir misafir minik Sevda Ünlü de, “Yolculuğumuz çok iyi geçti. İyi ki gelmişim diyorum. İzmir çok keyifli. Oh iyi ki İzmir’e geldik. En çok havuzu sevdim. Çok eğlendik, güldük, yüzdük. Buradaki bütün hocalarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İzmir’in dört bir yanına gezi
Programları devam eden Adıyamanlı çocuklar daha sonraki günlerde Çeşme’de yüzme etkinliğine katılacak. Aquapark gezisi, Teleferik yolculuğu yaşayacak olan minikler Selçuk’taki tarihi geziyle Efes Antik Kenti ile Meryem Ana’yı görme imkanı bulacak. Selçuk programı Şirince ziyaretiyle sonlanacak. Seferihisar’da turistik geziye katılacak grup Gürçeşme Çocuk Belediyesi’nde kahvaltı yapacak sonrasında Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde atölye ziyareti gerçekleştirecek. Sığacık Kaleiçi’ne gidecek olan çocuklar 20 Ağustos Pazar Günü kentten ayrılacak.