ADAR:"Bizim bölgemizin AKP'li vekilleri sessizliğini koruyor"

ADAR:"Bizim bölgemizin AKP'li vekilleri sessizliğini koruyor"
Editör: Aliağa Medya
14 Ağustos 2022 - 23:15
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Selçuk’a 50 yataklı devlet hastanesi yapılacağını açıklaması eleştirilde  bulundu

İzmir Aliağa’da yapılması planlanan ve projesi 2016’da kamuoyuna duyurulan yeni devlet hastanesinin hala yapılmamış hususunda dikkat çeken  İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, ““Aliağa halkı AK Parti iktidarı tarafından hala cezalandırılıyor” dedi.
Aliağa’nın çok fazla göç almaya da devam eden bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan  Yavuz Adar
Aliağa’nın en önemli sorunlarından olan hastane konusuna dikkat çekti. Başkan Yavuz Adar yaptığı açıklamada Aliağa Devlet Hastanesi ve TOKİ'den bahsederek Ak Parti Milletvekilleri konu ile ilgilenmeye çağırdı. Adar'ın yapmış olduğu açıklamada şu cümleler yer aldı.
" Aliağa'mızın en büyük sorunlarından biri olan hastane sorununa dikkatinizi çekmek isterim.

 Aliağa devlet hastanesi Selçuk devlet hastanesinden daha önce planlanmış yeri ve yatak sayısı da daha önce belli olmuştu. Fakat bir takım kişiler nedense bu projeyi engellediler. Selçuk ilçemizden örnek vererek, İzmir bölgesinde bir çok ilçede yeni hastaneler yapılacağını ve yapıldığını duyunca nüfusu 200 Bini aşkın Aliağa'mızda hala tam teşekküllü bir hastanemizin olmayışının, hem kendi adıma hem de Aliağa'lı hemşerilerim adına derin üzüntüsünü duyuyorum.

İlçemizde yapımı süren mesleki hastalıklar hastanesi ve yanık ünitesinin ne zaman biteceği bilinmezken, Aliağa halkı bu hastanelerden nasıl faydalanır tam bir muamma... Bu sebeple bir an önce 150 yataklı hastanenin Aliağa'mıza konumlandırılması gerekiyor. Sanayi kenti olan ilçemiz; üretim tesislerine, Uluslararası nakliye yollarına ve maden tesislerine yakın olması ayrıca deprem bölgesinde yer alması sebebiyle oluşabilecek her türlü kimyasal, biyolojik, radyoaktif tehlikelere karşı çok acil tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyaç duyuyor. AKP’li İzmir milletvekili Selçuk devlet hastanesinin müjdesini veriyorken, bizim bölgemizin AKP'li vekilleri sessizliğini koruyor! Buradan soruyorum Sayın Hamza Dağ nerelerdesiniz? sporcu Alpay ya sen neredesin?
Velhasıl sevgili hemşerilerim söylemek istediğim AKP iktidarı boyunca bir türlü tam hizmet alamadı. En son durdurulan Aliağa TOKİ projesinde de gördük ki Aliağa halkı AKP iktidarı tarafından hala cezalandırılıyor."ifadelerini kullandı.